Nationale Loterij plant eigen winkelketen | RetailDetail

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

Nationale Loterij plant eigen winkelketen
Foto: Shutterstock

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

 

Dichterbij en discreter

De Nationale Loterij wil een keten van shops openen om zijn kansspelproducten aan te bieden. Het bedrijf wil zo dichter bij de spelers komen te staan en discreet middelgrote gewonnen sommen – van 2.000 tot 25.000 euro – kunnen uitbetalen, klinkt het in Het Nieuwsblad. “De bedoeling is zeker niet om concurrentie te vormen voor de verkooppunten”, reageert woordvoerster Caroline Vangoidsenhoven in Het Nieuwsblad.

 

Toch voelen de krantenwinkels zich bedreigd: zelfstandigenorganisatie NSZ noemt het “de zoveelste klap op rij voor de dagbladhandelaar”, aldus voorzitter Christine Mattheeuws. “Het aantal krantenwinkels verdwijnt nu al in een ijltempo en door eigen shops te openen in centrumsteden zal deze tendens enkel toenemen.” 

 

Volgens de FOD Economie realiseren dagbladhandelaars met loterijproducten een derde van hun omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Koekjesmerk Jules Destrooper duikt op in Schiphol

05/07/2018

De Belgische koekjesfabrikant Jules Destrooper lanceert een reisgamma, ‘Global Travel Retail’, en opent daarvoor ook een tijdelijke winkel op Schiphol Airport. In de zomermaanden kunnen reizigers er speciale verpakkingen kopen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.