Nederlandse luxeretail mikt op rijke Arabieren | RetailDetail

Nederlandse luxeretail mikt op rijke Arabieren

Nederlandse luxeretail mikt op rijke Arabieren

De Nederlandse luxesector is een zakelijk platform begonnen dat ook rijke Arabieren naar Nederland moet lokken. Momenteel zijn het immers vooral Aziatische en Russische rijken die hun geld komen spenderen in Nederland.

 

Ramadan Rush

Het nieuwe platform is een initiatief van ondernemer Abdelaziz Aouragh van het marketingbureau Pure Safy Branding, die gespecialiseerd is in marketing gericht op moslims. Zijn grote doel is om ook in Nederland een ‘ramadan rush’ te ontketenen, waarbij rijke Arabieren heel wat geld uitgeven aan cadeaus voor het Suikerfeest. In Londen levert dat jaarlijks heel wat extra omzet op.

 

Onder meer juweliersketen Schaap en Citroen, het Conservatorium Hotel, marketingbedrijf Global Blue, Schiphol en MacArthur Glenn, de eigenaar van Roermond Fashion Outlet hebben zich achter het initiatief geschaard.

 

Reclame maken voor Nederland

“Zij zien dat Arabieren ‘the next big thing’ zijn”, aldus Aouragh aan het FD. “De luxemarkt in Rusland zakt in en bij China is het de vraag wanneer de economische zeepbel barst. Maar in het Midden-Oosten groeien de uitgaven aan luxeproducten. Daar kan Nederland op inspelen.”

 

De eerste stap om mensen uit het Midden-Oosten te brengen is reclame maken voor Nederland in die regio. Momenteel loopt er op Dubai Airport al een campagne met 30 billboards en 20.000 magazines, maar daarbij wordt voornamelijk op Europa gefocust en wordt Nederland maar kort genoemd.

 

Het platform wil echter Nederland specifieker in de aandacht brengen. “Daarvoor moet je benadrukken wat Nederland uniek maakt. Bijvoorbeeld al het groen hier, dat vinden reizigers uit woestijnstaten prachtig. Maar denk ook aan onze musea, de Keukenhof en trendy Dutch design.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top