Nederlandse luxeretail mikt op rijke Arabieren | RetailDetail

Nederlandse luxeretail mikt op rijke Arabieren

Nederlandse luxeretail mikt op rijke Arabieren

De Nederlandse luxesector is een zakelijk platform begonnen dat ook rijke Arabieren naar Nederland moet lokken. Momenteel zijn het immers vooral Aziatische en Russische rijken die hun geld komen spenderen in Nederland.

 

Ramadan Rush

Het nieuwe platform is een initiatief van ondernemer Abdelaziz Aouragh van het marketingbureau Pure Safy Branding, die gespecialiseerd is in marketing gericht op moslims. Zijn grote doel is om ook in Nederland een ‘ramadan rush’ te ontketenen, waarbij rijke Arabieren heel wat geld uitgeven aan cadeaus voor het Suikerfeest. In Londen levert dat jaarlijks heel wat extra omzet op.

 

Onder meer juweliersketen Schaap en Citroen, het Conservatorium Hotel, marketingbedrijf Global Blue, Schiphol en MacArthur Glenn, de eigenaar van Roermond Fashion Outlet hebben zich achter het initiatief geschaard.

 

Reclame maken voor Nederland

“Zij zien dat Arabieren ‘the next big thing’ zijn”, aldus Aouragh aan het FD. “De luxemarkt in Rusland zakt in en bij China is het de vraag wanneer de economische zeepbel barst. Maar in het Midden-Oosten groeien de uitgaven aan luxeproducten. Daar kan Nederland op inspelen.”

 

De eerste stap om mensen uit het Midden-Oosten te brengen is reclame maken voor Nederland in die regio. Momenteel loopt er op Dubai Airport al een campagne met 30 billboards en 20.000 magazines, maar daarbij wordt voornamelijk op Europa gefocust en wordt Nederland maar kort genoemd.

 

Het platform wil echter Nederland specifieker in de aandacht brengen. “Daarvoor moet je benadrukken wat Nederland uniek maakt. Bijvoorbeeld al het groen hier, dat vinden reizigers uit woestijnstaten prachtig. Maar denk ook aan onze musea, de Keukenhof en trendy Dutch design.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.