Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België

Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België
Shutterstock

De Nederlandse optiekketen Eyelove, die bekend staat vanwege zijn scherpe prijzen, gaat dit jaar nog zijn eerste winkels openen in België. Het gaat daarbij over minstens tien shop-in-shops, mogelijk in apotheken.

Groot potentieel

“We beginnen in Vlaanderen en doen het net als in Nederland via shop-in-shop. Mogelijk bij apotheken, want daar zijn er veel van in België”, zegt topman Paul Berkelmans van Eyelove aan De Telegraaf.

 

Volgens Berkelmans is er in België nog een groot potentieel voor brillenketens en prijzenbrekers zoals Eyelove, omdat het grootste deel van de markt nog steeds in handen is van particuliere opticiens, waar de prijzen een stuk hoger zijn. Pearle is de enige keten met een vrij groot marktaandeel van ongeveer 20%.

 

In Nederland heeft Eyelove momenteel ongeveer 150 verkooppunten en volgens Berkelmans schommelt het marktaandeel rond 6%. De keten is er ook te vinden in apotheken of bij drogisterijen als Etos en DA. Door vooral te werken met shop-in-shops weet de keten de kosten te drukken, om zo de prijzen lager te kunnen houden.