Nederlandse winkels en cafés kruisen vingers voor heropening op 21 april

Pavlo Glazkov / Shutterstock.com

Nederlandse winkelhouders en horeca-uitbaters mogen weer stilaan dromen van een heropening. De Nederlandse regering heeft 21 april in het vooruitzicht gesteld, weliswaar met de stilaan klassieke disclaimer dat de coronacijfers het moeten toelaten.

 

Naar een zomer zonder coronamaatregelen

Als die cijfers in de goeie richting gaan, zouden vanaf 21 april winkels en terrassen weer mogen openen. Ook de zwaar gecontesteerde avondklok zou dan afgevoerd worden, hoorde RTL Nieuws van bronnen binnen de Nederlandse regering. Een eventueel negatief advies van het zogenaamde Outbreak Management Team, zoals de expertencommissie in Nederland heet, kan nog roet in het eten gooien.

 

De versoepelingen kaderen in een breder plan dat Nederland naar een zomer zonder coronamaatregelen moet brengen. Het is wachten tot volgende dinsdag, 13 april, voor een officiële bevestiging van de plannen. Dan heeft de regering een persconferentie gepland.

 

Nederland legde rond de jaarwisseling fors het blok op de horeca en retail. In tegenstelling tot bij ons moesten de niet-essentiële winkels er helemaal dicht, wat leidde tot heel wat frustratie. Begin maart kwam er een lichte versoepeling toen het licht op groen werd gezet voor winkelen op afspraak.