Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf | RetailDetail

Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf

Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf

Annemieke Degens Dil, die in Nederland verantwoordelijk was voor het opzetten van de winkels van het Deense Flying Tiger, heeft besloten om haar aandelen te verkopen aan het moederbedrijf. Degens Dil had 50 procent van de Nederlandse winkels in handen.

Copy-paste

“De reden is dat ik altijd een keten aan het opbouwen was, maar bij nummer 22 wordt het meer copy-paste”, zegt Degens Dil volgens het FD. “Dan kun je beter een ander soort iemand neerzetten. Er komt per 1 januari een operational manager vanuit Denemarken.”

 

Degens Dil opende in 2008 de eerste Nederlandse vestiging van de keten, die ondertussen al meer dan twintig vestigingen in ons land. In 2015 groeide de omzet nog fors naar meer dan 15 miljoen euro en ook de winst steeg tot 2,3 miljoen euro. Degens Dil stapt dus niet uit de keten, omdat de resultaten niet goed zijn.

 

Het is nog niet duidelijk wat Degens Dil na haar avontuur bij Flying Tiger wil doen. “Ik heb geen concrete plannen. Het zal wel iets zijn met retail. Ik vind het leuk om iets nieuws op te starten of iemand te helpen om iets op te starten”, zegt ze daarover.

 

Flying Tiger heeft ondertussen al meer dan 700 winkels in 29 landen. Het werkt daarbij meestal samen met een partner die verantwoordelijk is voor de uitbouw van de keten. In Nederland krijgt het binnenkort dus wel de touwtjes helemaal in handen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.