Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf

Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf

Annemieke Degens Dil, die in Nederland verantwoordelijk was voor het opzetten van de winkels van het Deense Flying Tiger, heeft besloten om haar aandelen te verkopen aan het moederbedrijf. Degens Dil had 50 procent van de Nederlandse winkels in handen.

Copy-paste

“De reden is dat ik altijd een keten aan het opbouwen was, maar bij nummer 22 wordt het meer copy-paste”, zegt Degens Dil volgens het FD. “Dan kun je beter een ander soort iemand neerzetten. Er komt per 1 januari een operational manager vanuit Denemarken.”

 

Degens Dil opende in 2008 de eerste Nederlandse vestiging van de keten, die ondertussen al meer dan twintig vestigingen in ons land. In 2015 groeide de omzet nog fors naar meer dan 15 miljoen euro en ook de winst steeg tot 2,3 miljoen euro. Degens Dil stapt dus niet uit de keten, omdat de resultaten niet goed zijn.

 

Het is nog niet duidelijk wat Degens Dil na haar avontuur bij Flying Tiger wil doen. “Ik heb geen concrete plannen. Het zal wel iets zijn met retail. Ik vind het leuk om iets nieuws op te starten of iemand te helpen om iets op te starten”, zegt ze daarover.

 

Flying Tiger heeft ondertussen al meer dan 700 winkels in 29 landen. Het werkt daarbij meestal samen met een partner die verantwoordelijk is voor de uitbouw van de keten. In Nederland krijgt het binnenkort dus wel de touwtjes helemaal in handen.