Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf | RetailDetail

Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf

Nederlandse winkels Flying Tiger helemaal in handen moederbedrijf

Annemieke Degens Dil, die in Nederland verantwoordelijk was voor het opzetten van de winkels van het Deense Flying Tiger, heeft besloten om haar aandelen te verkopen aan het moederbedrijf. Degens Dil had 50 procent van de Nederlandse winkels in handen.

Copy-paste

“De reden is dat ik altijd een keten aan het opbouwen was, maar bij nummer 22 wordt het meer copy-paste”, zegt Degens Dil volgens het FD. “Dan kun je beter een ander soort iemand neerzetten. Er komt per 1 januari een operational manager vanuit Denemarken.”

 

Degens Dil opende in 2008 de eerste Nederlandse vestiging van de keten, die ondertussen al meer dan twintig vestigingen in ons land. In 2015 groeide de omzet nog fors naar meer dan 15 miljoen euro en ook de winst steeg tot 2,3 miljoen euro. Degens Dil stapt dus niet uit de keten, omdat de resultaten niet goed zijn.

 

Het is nog niet duidelijk wat Degens Dil na haar avontuur bij Flying Tiger wil doen. “Ik heb geen concrete plannen. Het zal wel iets zijn met retail. Ik vind het leuk om iets nieuws op te starten of iemand te helpen om iets op te starten”, zegt ze daarover.

 

Flying Tiger heeft ondertussen al meer dan 700 winkels in 29 landen. Het werkt daarbij meestal samen met een partner die verantwoordelijk is voor de uitbouw van de keten. In Nederland krijgt het binnenkort dus wel de touwtjes helemaal in handen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.