Nieuwe baas voor Galeria Inno

Galeria Inno warenhuis
Shutterstock.com

Het lijkt erop dat fusiegroep Galeria Karstadt Kaufhof zijn greep versterkt op de Belgische warenhuisketen Galeria Inno: de Duitser Armin Devender volgt er de Belg Stefaan Le Clair op als CEO.  

 

Ervaren retailmanager

Devender is een ervaren retailmanager, die kan terugblikken op een loopbaan van meer dan 25 jaar bij Galeria Kaufhof in Duitsland. Sinds januari was hij CEO van Hudson’s Bay Nederland, dat zijn activiteiten stopzet. "Dankzij de expertise van Armin Devender zal Galeria Inno haar potentieel als toonaangevend warenhuis in België ten volle kunnen ontwikkelen. We willen terugkeren naar de kracht van het merk en de activiteiten blijven ontwikkelen met sterke merkpartners", verklaart Stephan Fanderl, CEO van Galeria Karstadt Kaufhof, in een persbericht.

 

Le Clair was sinds november 2017 topman bij Galeria Inno. Gedurende negen maanden leidde hij ook Hudson’s Bay Benelux. Galeria Inno baat zestien Belgische warenhuizen uit en maakt sinds 2001 deel uit van de groep Galeria Kaufhof, die in 2015 door Hudson’s Bay werd overgenomen en recent fuseerde met zijn grote rivaal, Karstadt. Tot nu toe kon de Belgische warenhuisketen binnen de groep een relatief autonome koers varen. Of dat ook in de toekomst zo zal zijn, is een open vraag.