Nieuwe CEO voor speelgoedmaker Lego Group

Nieuwe CEO voor speelgoedmaker Lego Group

De Deense Lego Group heeft Bali Padda aangeduid als nieuwe CEO. De huidige COO gaat vanaf 1 januari 2017 officieel aan de slag en neemt het stokje dan over van Jørgen Vig Knudstorp.

14 jaar ervaring

Bali Padda is een oudgediende bij de Lego Group, want hij werkt al veertien jaar voor het bedrijf. De voorbije tien jaar maakte hij al deel uit van het management, momenteel dus als COO. “Bali Padda heeft een fantastische staat van dienst bij de Lego Group”, zegt Niels Jacobsen, voorzitter van de raad van bestuur. “Ik ben er van overtuigd dat Bali het bedrijf zal blijven ontwikkelen in nauwe samenwerking met het management.”

 

Jørgen Vig Knudstorp verlaat het bedrijf niet volledig, maar komt aan het hoofd te staan van de nieuwe Lego Brand Group. Die werd door de eigenaarsfamilie Kirk Kristiansen opgericht om het volledige potentieel van het merk Lego verder uit te bouwen. “Met onze recente groei en globalisatie komen nieuwe en opwindende mogelijkheden voor het merk en we zetten de Lego Brand Group op om die nieuwe opportuniteiten te bekijken”, aldus Thomas Kirk Kristiansen.