Nieuwe directie voor Xenos | RetailDetail

Nieuwe directie voor Xenos

Nieuwe directie voor Xenos
Shutterstock.com

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.


Familie Blokker zet Xenos verder

De transactie was al aangekondigd op 13 maart: Casa neemt circa 110 winkelpanden van Xenos over van Blokker Holding, om ze om te bouwen naar de Casa-formule, die zo haar weg vindt naar de Nederlandse markt. Eerder had de keten ook al de Duitse activiteiten van de hand gedaan. De resterende Xenoswinkels worden buiten Blokker Holding voortgezet in eigendom van de familie Blokker, onder een nieuwe directie.

 

Ludo Bijvoet is benoemd tot algemeen directeur Xenos, als opvolger van Francine van Dierendonck die in juni 2016 werd aangesteld. Bijvoet is een ervaren retailer en transformatiemanager die onder andere werkte als CEO en CFO bij Bakkersland Groep en als algemeen directeur van de 'hard goods'-divisie van het voormalige Vendex KBB. Barthold Boreel werd aangesteld als financieel en logistiek directeur: hij volgt Esther Vosbeek op, die sinds augustus 2014 financieel directeur was. Boreel was onder meer CFO/COO bij O’Neill Europe en CFO bij Dexcom (Dixons, Dynabyte, T for Telecom).

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.