Nieuwe eigenaar voor juwelier Lucardi

De Nederlandse juweliersketen Lucardi, die ook in België actief is met een webshop, heeft een nieuwe eigenaar: Mentha Capital. Het Nederlandse investeringsfonds heeft een meerderheidsbelang genomen in de juweliersketen.

 

Groeien in Nederland en daarbuiten

Lucardi werd opgericht in 1985 en is intussen uitgegroeid tot een keten met meer dan honderd filialen en een succesvol online platform. Welk bedrag met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. De huidige eigenaar, Ayad Al Saffar, behoudt wel een significant minderheidsaandeel en blijft ook aan als adviseur.

 

CEO Theo Koomen is er naar eigen zeggen gerust op: “We zien in Nederland nog behoorlijk wat ruimte om te groeien. Vorig jaar is Lucardi gestart met de uitbreiding van haar winkelnetwerk, met als doel het openen van dertig nieuwe winkels. We denken dat Mentha ons uitstekend kan ondersteunen bij de realisatie van ons groeiplan en onze ambitie om internationaal uit te breiden.” Of dat betekent dat Lucardi op korte of middellange termijn ook winkels in België opent, is niet bekend.

 

“Wij zijn ervan overtuigd dat Lucardi in staat is om haar nichepositie in de snel veranderende retailmarkt verder te versterken en uit te breiden”, zegt investeringsdirecteur Barend Rutten van Mentha Capital, dat eerder ook al in Kleertjes.com investeerde. De overname wordt naar verwachting nog voor het einde van dit jaar afgerond.