Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Lidl opende een week geleden nog een nieuw filiaal in Oostkamp, maar vandaag blijven de deuren van de vestiging al toe. Vakbond LBC-NVK is niet tevreden met de hoge werkdruk bij de supermarktketen en wil met de staking een duidelijk signaal geven.

Dreigen met ontslag

Aanleiding voor de stakingsactie bij de gloednieuwe Lidl in Oostkamp, bij Brugge, is het “schrikbewind” dat de Lidl-directie zou voeren in de regio: werknemers worden volgens vakbond LBC-NVK bedreigd met ontslag als ze niet aan de verwachtingen van het management voldoen. “De werkdruk ligt te hoog en er is een gebrek aan sociale dialoog,” zegt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens: “We klagen de situatie al langer aan, maar het ontslag van een werknemer in een ander filiaal was voor ons de druppel.”

 

De stakingspost trekt de vakbond op aan de deuren van de Lidl in Oostkamp, die nog maar een week open is en waar vooralsnog geen ontslagen vielen. Maar ook hier is volgens Lippens nu al duidelijk dat de werkdruk te hoog ligt: “Het personeel krijgt de tijd niet om te wennen aan een nieuw filiaal en moet meteen op volle toeren draaien. Dreigen met ontslag lijkt ons zeker hier geen goed personeelsbeleid.”

 

De supermarktketen zelf ontkent de aantijgingen en reageert dat het altijd openstaat voor dialoog, zowel met het personeel als de bonden. Later vandaag plant Lidl alvast een overleg met de vakbond en het personeel van de keten in de regio.

Tags: