Nieuwe technologie laat klant al in pashokje betalen | RetailDetail

Nieuwe technologie laat klant al in pashokje betalen

Nieuwe technologie laat klant al in pashokje betalen

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Mastercard een aantal nieuwe betaaltechnologieën voorgesteld. Een daarvan, de Retail Mirror, maakt het mogelijk om in het pashokje al te betalen.

 

“Complete ervaring aanbieden”

De Retail Mirror werd door Mastercard in samenwerking met Oak Labs en Panasonic ontwikkeld en maakt het mogelijk om met een smartphone onmiddellijk in een pashokje aankopen af te rekenen. De spiegel wordt daarbij gebruikt als een interface voor de klant. Na aankoop kunnen klanten zelf kiezen of de kledingstukken aan huis geleverd moeten worden of ze die onmiddellijk meenemen.

 

Net zoals bij andere van dit soort interactieve pashokjes, kan de klant ook onmiddellijk bekijken in welke kleuren en maten producten in de winkel beschikbaar zijn. Op basis van de kledingstukken en eerdere aankopen worden er ook persoonlijke aanbevelingen gedaan door een real-time adviseur.

 

“Dankzij de Retail Mirror kunnen handelaars een complete ervaring aanbieden aan hun klanten, met bovenal het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van een webshop. Dankzij het real-time delen van informatie en de mogelijkheid om eender welk product aan te schaffen, helpt deze geconnecteerde spiegel de handelaar ook te voorkomen dat de klant afziet van een aankoop – een reëel risico in het proces dat een consument doorloopt. Tegelijk kan hij zijn klant een gepersonaliseerde winkelervaring bieden”, aldus countrymanager Henri Dewaerheijd.

 

Contacloos betalen

De spiegel werd vorig jaar al getest in een winkel in New York en zal vanaf dit jaar opduiken bij verschillende handelaars wereldwijd.

 

De Retail Mirror speelt ook in op de trend dat consumenten steeds minder problemen hebben om op een alternatieve wijze te betalen, in plaats van enkel met contant geld of de traditionele kaarten. Volgens Mastercard gaf de Europese consument in 2017 145% meer uit via contactloos betalen en waren er 42% meer winkels die deze betaalvorm aanvaardden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top