Nieuwe winkel van Dreamland in Gosselies | RetailDetail

Nieuwe winkel van Dreamland in Gosselies

Nieuwe winkel van Dreamland in Gosselies

Speelgoedketen Dreamland, onderdeel van de Colruyt Group, opent morgen een nieuwe winkel in Gosselies, nabij Charleroi. Het is ondertussen al de 45e vestiging van de keten, die met de winkel in Gosselies zijn aanwezigheid in Henegouwen wil versterken.

 

1.600 vierkante meter

De nieuwe Dreamland komt onder leiding te staan van winkelverantwoordelijke Nicolas Thys, samen met 11 nieuwe medewerkers. De winkels is te vinden op de Rue Tahon en heeft een oppervlakte van 1.600 vierkante meter.

 

Dreamland wil met de opening in Gosselies meer aanwezig zijn in de provincie Henegouwen, waar het momenteel nog maar twee winkels heeft: in Jemappes, nabij Bergen, en in Meslin-l’Évêque, nabij Ath.

 

Om de opening van de winkel te vieren, worden er op 8 maart en op zaterdag 11 maart een aantal speciale activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen zich gratis laten schminken, kunnen ze op de foto met de Smurfen of de Ninja Turtles en is er de mogelijkheid om een aantal nieuwe producten, zoals de PlayStation VR of de Nintendo Switch, uit te testen.

 

De laatste opening van Dreamland dateert al van oktober 2015, toen het een nieuw filiaal opende in Ronse. Van de nu 45 winkels bevinden 43 zich in België. Twee speelgoedwinkels zijn net over de Franse grens gevestigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.