VEDIS Retail Scriptieprijs 2017 uitgereikt

Nike-winkel wint VEDIS Retail Scriptieprijs

Nike-winkel wint VEDIS Retail Scriptieprijs
VEDIS Retail

De winnares van de Vedis Retail Scriptieprijs 2017 is bekend: Myrthe Montijn won de prijs en een bedrag van 3000 euro voor haar scriptie “Data-driven design for emotional engagement, designing a digital interaction for Nike Store”.

Emotie en gedrag voor een winnend design

Tijdens Retailpoort 2017, het jaarlijkse congres over detailhandel in Den Haag, haalde Myrthe Montijn het van concurrentes Lieke Gloudemans en Sophie Van Remmen. Een vakjury beoordeelde de inzending van de Delftse studente als een geslaagde “combinatie van academische vernieuwing, relevantie en kwaliteit van de toepassing van design thinking”. Opvallend in Montijns scriptie is de Nike Fitroom, een volledig digitale paskamer die gebruikmaakt van emotie en gedrag om de bezoeker zo persoonlijk mogelijk bij te staan bij het kiezen van (Nike-)kleding.  

 

“Een concept dat zowel innovatief als breed toepasbaar is,” meent juryvoorzitter Kitty Koelemeijer: Myrthes scriptie “vormt een handleiding die zowat iedere retailer kan toepassen voor zijn of haar product”.

 

Strijd tussen klassiek en nieuw

Makkelijk was het selecteren van een winnaar zeker niet, voegt Koelemeijer toe, door de strijd tussen de nieuwe ‘Design Thinking’-methodologie en de klassieke wetenschappelijke benaderingen. “Die strijd zagen we ook terug in de ingezonden scripties én in de beoordeling door de jury.”

 

De VEDIS Retail Scriptieprijs werd dit jaar al voor de vierde keer uitgereikt door de retailorganisatie en heeft als doel om jong retailtalent te stimuleren en onderzoek in de verf te zetten dat daadwerkelijk relevant is voor de retailsector.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.