Nieuwe General Manager Laundry & Home Care bij Henkel Benelux | RetailDetail

Nils Hemmerle gaat wasmiddelendivisie Henkel Benelux leiden

Nils Hemmerle gaat wasmiddelendivisie Henkel Benelux leiden

Nils Hemmerle is aangesteld als de nieuwe algemeen directeur voor de tak Was- en reinigingsproducten bij Henkel Benelux. Hij volgt in die functie Paul Vetter op, die op groepsniveau verantwoordelijk wordt voor de verkoop bij Henkel.

13 jaar ervaring bij Henkel

Hemerle is momenteel al actief als verkoopsdirecteur voor de tak Was- en reinigingsproducten, maar zet vanaf 1 oktober een stapje hogerop. Hij wordt tevens toegevoegd aan het directiecomité van Henkel Benelux. “De consumentenmarkt kent heel wat uitdagingen vandaag en de detailhandel evolueert snel. Maar met innovaties en een slimme merkenstrategie staan we sterk om de marktpositie van Henkel duurzaam uit te bouwen. Ik kijk ernaar uit om straks als General Manager bij te dragen tot de verdere groei van onze producten binnen Laundry & Home Care in de Benelux”, zegt Hemmerle.

 

Hemmerle is al sinds 2004 in dienst bij Henkel, oorspronkelijk op de afdeling merkenmanagement in Düsseldorf. Sindsdien groeide hij binnen het bedrijf door in verschillende functies.

 

Paul Vetter, die tot nu toe de functie van algemeen directeur uitoefende, trekt nu op zijn beurt naar het hoofdkantoor in Düsseldorf. De functie van Hemmerle als verkoopdirecteur voor de tak Was- en reinigingsproducten wordt vanaf volgende maand overgenomen door Filip Vankelst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.