Nieuwe General Manager Laundry & Home Care bij Henkel Benelux | RetailDetail

Nils Hemmerle gaat wasmiddelendivisie Henkel Benelux leiden

Nils Hemmerle gaat wasmiddelendivisie Henkel Benelux leiden

Nils Hemmerle is aangesteld als de nieuwe algemeen directeur voor de tak Was- en reinigingsproducten bij Henkel Benelux. Hij volgt in die functie Paul Vetter op, die op groepsniveau verantwoordelijk wordt voor de verkoop bij Henkel.

13 jaar ervaring bij Henkel

Hemerle is momenteel al actief als verkoopsdirecteur voor de tak Was- en reinigingsproducten, maar zet vanaf 1 oktober een stapje hogerop. Hij wordt tevens toegevoegd aan het directiecomité van Henkel Benelux. “De consumentenmarkt kent heel wat uitdagingen vandaag en de detailhandel evolueert snel. Maar met innovaties en een slimme merkenstrategie staan we sterk om de marktpositie van Henkel duurzaam uit te bouwen. Ik kijk ernaar uit om straks als General Manager bij te dragen tot de verdere groei van onze producten binnen Laundry & Home Care in de Benelux”, zegt Hemmerle.

 

Hemmerle is al sinds 2004 in dienst bij Henkel, oorspronkelijk op de afdeling merkenmanagement in Düsseldorf. Sindsdien groeide hij binnen het bedrijf door in verschillende functies.

 

Paul Vetter, die tot nu toe de functie van algemeen directeur uitoefende, trekt nu op zijn beurt naar het hoofdkantoor in Düsseldorf. De functie van Hemmerle als verkoopdirecteur voor de tak Was- en reinigingsproducten wordt vanaf volgende maand overgenomen door Filip Vankelst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.