Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad | RetailDetail

Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad

Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad

De Brusselse gemeenten Sint-Gillis, Elsene en de Stad Brussel slaan de handen in elkaar voor het project "Uptown". Vanaf 5 juni zullen ook de winkels van de bovenstad elke eerste zondag van de maand hun deuren openen.

 

Potentieel van 370 winkels

Het gedeelte van de bovenstad waar de koopzondagen onder de noemer "I Shop on First Sundays” zullen plaatsvinden, loopt langs de Louisabuurt (het Stefaniaplein, de Louisalaan en de Jean Stas-, de Dejoncker- en de Jourdanstraat), de Guldenvlieslaan en Waterloolaan, de Naamsestraat en -poort, alsook de Louisa- en Guldenvliesgalerij en de Elsensesteenweg tot en met de Sint-Bonifaaswijk.

 

Een omvangrijk gebied dat liefst 370 winkels telt en onlangs werd erkend als toeristische zone. Daardoor mogen de winkels nu 7 dagen op 7 open zijn, dus ook op zondag. “De koopkracht die nu naar Waterloo of zelfs Maastricht gaat, moet terugkeren naar de bovenstad”, zegt Viviane Teitelbaum, schepen van Handel van de gemeente Elsene (MR), aan persbureau Belga.

 

Start op 5 juni

Op 5 juni gaat de eerste "I shop on First Sundays" van start, met flink wat randanimatie en gratis parkeren dankzij de samenwerking met Interparking. Vooral de tweede koopzondag (op 3 juli) belooft een topper te worden: die staat in het teken van gezinnen ‑ “Family Sunday” ‑ en valt samen met de eerste zondag van de zomersolden.

 

Zondagsopeningen waren al mogelijk in een beperkt deel van het Brusselse (toeristische) centrum en het concept werd vorig jaar ook uitgerold naar de Nieuwstraat en de Dansaertwijk. Al kiezen de grote ketens er daar wel voor om enkel de eerste zondag van de maand te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top