Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad | RetailDetail

Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad

Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad

De Brusselse gemeenten Sint-Gillis, Elsene en de Stad Brussel slaan de handen in elkaar voor het project "Uptown". Vanaf 5 juni zullen ook de winkels van de bovenstad elke eerste zondag van de maand hun deuren openen.

 

Potentieel van 370 winkels

Het gedeelte van de bovenstad waar de koopzondagen onder de noemer "I Shop on First Sundays” zullen plaatsvinden, loopt langs de Louisabuurt (het Stefaniaplein, de Louisalaan en de Jean Stas-, de Dejoncker- en de Jourdanstraat), de Guldenvlieslaan en Waterloolaan, de Naamsestraat en -poort, alsook de Louisa- en Guldenvliesgalerij en de Elsensesteenweg tot en met de Sint-Bonifaaswijk.

 

Een omvangrijk gebied dat liefst 370 winkels telt en onlangs werd erkend als toeristische zone. Daardoor mogen de winkels nu 7 dagen op 7 open zijn, dus ook op zondag. “De koopkracht die nu naar Waterloo of zelfs Maastricht gaat, moet terugkeren naar de bovenstad”, zegt Viviane Teitelbaum, schepen van Handel van de gemeente Elsene (MR), aan persbureau Belga.

 

Start op 5 juni

Op 5 juni gaat de eerste "I shop on First Sundays" van start, met flink wat randanimatie en gratis parkeren dankzij de samenwerking met Interparking. Vooral de tweede koopzondag (op 3 juli) belooft een topper te worden: die staat in het teken van gezinnen ‑ “Family Sunday” ‑ en valt samen met de eerste zondag van de zomersolden.

 

Zondagsopeningen waren al mogelijk in een beperkt deel van het Brusselse (toeristische) centrum en het concept werd vorig jaar ook uitgerold naar de Nieuwstraat en de Dansaertwijk. Al kiezen de grote ketens er daar wel voor om enkel de eerste zondag van de maand te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.