Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad

Nu ook koopzondagen in Brusselse bovenstad

De Brusselse gemeenten Sint-Gillis, Elsene en de Stad Brussel slaan de handen in elkaar voor het project "Uptown". Vanaf 5 juni zullen ook de winkels van de bovenstad elke eerste zondag van de maand hun deuren openen.

 

Potentieel van 370 winkels

Het gedeelte van de bovenstad waar de koopzondagen onder de noemer "I Shop on First Sundays” zullen plaatsvinden, loopt langs de Louisabuurt (het Stefaniaplein, de Louisalaan en de Jean Stas-, de Dejoncker- en de Jourdanstraat), de Guldenvlieslaan en Waterloolaan, de Naamsestraat en -poort, alsook de Louisa- en Guldenvliesgalerij en de Elsensesteenweg tot en met de Sint-Bonifaaswijk.

 

Een omvangrijk gebied dat liefst 370 winkels telt en onlangs werd erkend als toeristische zone. Daardoor mogen de winkels nu 7 dagen op 7 open zijn, dus ook op zondag. “De koopkracht die nu naar Waterloo of zelfs Maastricht gaat, moet terugkeren naar de bovenstad”, zegt Viviane Teitelbaum, schepen van Handel van de gemeente Elsene (MR), aan persbureau Belga.

 

Start op 5 juni

Op 5 juni gaat de eerste "I shop on First Sundays" van start, met flink wat randanimatie en gratis parkeren dankzij de samenwerking met Interparking. Vooral de tweede koopzondag (op 3 juli) belooft een topper te worden: die staat in het teken van gezinnen ‑ “Family Sunday” ‑ en valt samen met de eerste zondag van de zomersolden.

 

Zondagsopeningen waren al mogelijk in een beperkt deel van het Brusselse (toeristische) centrum en het concept werd vorig jaar ook uitgerold naar de Nieuwstraat en de Dansaertwijk. Al kiezen de grote ketens er daar wel voor om enkel de eerste zondag van de maand te openen.