Nu ook virtuele Dash-knoppen op Amazon

Nu ook virtuele Dash-knoppen op Amazon

Amazon heeft Amazon Dash, de gadgets waarmee klanten met één druk op de knop een bepaald product kunnen bestellen, nu ook in virtuele vorm naar zijn website gebracht. Amazon doet voorstellen, maar klanten kunnen ook zelf versies toevoegen.

Gratis service

De nieuwe virtuele Dash-knoppen verschenen donderdag voor het eerst op Amazon. Ze worden op basis van recente aankopen gecreëerd en klanten kunnen vervolgens met één klik dat product opnieuw bestellen. Volgens Amazon kunnen de Dash-knoppen gemaakt worden voor tientallen miljoenen producten.

 

Daarnaast is het voor klanten ook mogelijk om zelf bepaalde knoppen toe te voegen. ‘Add to your Dash buttons’ is dan ook een nieuwe optie die voortaan te vinden is op productpagina’s. In tegenstelling tot de fysieke versies is het gebruik van een virtuele Dash-knop volledig gratis.

 

Amazon beweert overigens dat het nieuwe systeem er komt omwille van het succes van de fysieke Dash-knoppen en niet omdat het patent van Amazon op one-click aankopen dit jaar verloopt. Daardoor kunnen andere webshops binnenkort een gelijkaardig systeem invoeren.