Ochama ook naar Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Ochama

Webhypermarkt Ochama, eigendom van de Chinese internetgigant JD.com, is sinds gisteren actief in Leiden. Volgende maand gaat de retailer van start in drie andere Nederlandse steden en daarnaast zijn er plannen voor een nieuw distributiecentrum.

 

Grote steden

Naast Leiden opent Ochama in de loop van december in Utrecht, Rotterdam en Diemen (bij Amsterdam), meldt FashionUnited. De retailer heeft zich tot doel gesteld om "winkelen eenvoudiger en sneller te maken" en biedt daarom zowat alles aan wat mensen nodig hebben: kleding, voeding, woonaccessoires, elektronica, verzorgingsproducten en speelgoed.

 

Alle producten zijn te bestellen via de webshop of app. Op de genoemde locaties kunnen ze dezelfde dag nog opgehaald worden, maar thuislevering op een ander tijdstip is ook mogelijk.

 

Logistieke partner

Volgens RetailTrends wil JD.com volgend jaar bovendien een tweede distributiecentrum openen in Nederland. Een exacte locatie is evenwel nog niet bekend.

 

JD.com is in eigen land gespecialiseerd in logistieke dienstverlening voor andere retailers en merken en introduceert dat model ook in Europa. In zijn eerste Nederlandse magazijn in Venray werkt het bedrijf intussen samen met Hunkemöller, dat alle online orders voor de Benelux en Frankrijk nu van daaruit afhandelt. Volgens algemeen directeur Kannan Qian van JD International Logistics Europe is er ruimte voor meer Nederlandse retailklanten. Er zouden al gesprekken lopen met bol.com.