OCMW Lier organiseert ‘samen winkelen’ voor senioren

Het OCMW van Lier start begin januari met een nieuwe boodschappendienst voor senioren, in samenwerking met de lokale Colruyt. Het proefproject loopt tot 30 juni.

 

Boodschappen doen in groep

Vanaf 2 januari organiseren de drie dienstencentra van het Lierse OCMW op een vaste dag een winkeluitstap voor senioren. Een initiatief dat het nuttige aan het aangename paart, want “winkelen is ook een sociale activiteit op zich”, zegt OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten.

 

“Voortaan kunnen senioren ouder dan 75 jaar of personen met een erkende beperking samen gaan winkelen. Dit aanbod, om boodschappen te doen in groep, versterkt hun sociale netwerk. Bovendien leren ze zo ook de dienstencentra en hun aanbod kennen.” De senioren worden na inschrijving met een busje thuis opgehaald, samen naar de lokale Colruyt gevoerd en na het winkelen opnieuw naar huis gebracht. Gebruikers betalen drie euro.

 

Het OCMW van Lier is met deze boodschappendienst niet aan zijn proefstuk toe. “Hulpbehoevende senioren, mensen met een handicap en chronisch zieken kunnen nu al een beroep doen op een wijkwerker om samen te gaan winkelen of de wijkwerker in opdracht voor hen te laten winkelen”, zegt Vanderpoorten. Het OCMW werkt daarvoor samen met de VDAB, die werkzoekenden via het ‘Wijk-werken’-initiatief werkervaring laat opdoen.