Ombouw Bart Smit in België stopgezet | RetailDetail

Ombouw Bart Smit in België stopgezet

Ombouw Bart Smit in België stopgezet

Blokker Holding heeft besloten om de ombouw van de speelgoedwinkels van Bart Smit naar Intertoys in België voorlopig stil te leggen. Dat tweede merk is immers nog onvoldoende bekend in België.

Relatief onbekend

“Er is meer tijd en voorbereiding nodig voor het laden van het in België nog relatief onbekende merk Intertoys”, zegt een woordvoerder van Blokker Holding aan het Nederlandse FD. Voor 1 juli zal nu beslist worden of de ombouw dit najaar toch zal plaatsvinden, of dat de winkels gewoon onder de vlag van Bart Smit blijven werken. Als de vernieuwing er komt, dan zal die voor 1 oktober afgerond worden.

 

Blokker Holding maakte vorig jaar bekend dat alle speelgoedwinkels van de groep onder het merk Intertoys zouden gaan werken. De andere twee ketens, Toys XL en Bart Smit, verdwijnen daarbij volledig uit het straatbeeld. Dat moet voor een grote kostenbesparing zorgen en een betere concurrentiepositie opleveren ten opzichte van online spelers.

 

Die ombouw verloopt ook in Nederland niet zonder slag of stoot, want daar hebben een aantal franchisenemers van Intertoys protest aangetekend, omdat ze niet willen dat er nog een Intertoys in hun verzorgingsgebied verschijnt. Momenteel zijn 17 van de in totaal 150 Nederlandse filialen van Bart Smit nog niet omgebouwd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.