Primera scoorde 3 procent meer omzet in 2016 | RetailDetail

Omzet Primera 3% omhoog in 2016

Omzet Primera 3% omhoog in 2016

Primera scoorde vorig jaar met 686 miljoen euro 3% meer omzet dan in 2015. Hoewel tabak goed is voor het leeuwendeel van de omzet, legt de keten de nadruk op het gemaksassortiment.

Buurtfunctie met gemak en diensten

De groepen loterij, e-sigaretten en cadeaukaarten werden in een bericht over de eerste helft van 2016 specifiek als omzetbrengers aangeduid. "De ontwikkeling van het gemaksassortiment is noodzakelijk om in de mix met dalende tabaksverkopen een goede boterham te kunnen verdienen. Er is nog een lange weg te gaan, maar deze resultaten zijn zeker naar tevredenheid", aldus algemeen directeur Gert van Doorn.

 

De keten doelt hiermee op diensten en zaken die steeds vaker uit dorpen en wijkcentra verdwijnen, zoals OV-dienstverlening, een pasfotoservice en de mogelijkheid om in de buurt een ‘last minute cadeautje’ te kopen. Van Doorn: “Wij hebben een duidelijke buurtfunctie en klanten verwachten dit soort dienstverlening bij ons. Ze vertrouwen de ondernemer, die ze veelal ook persoonlijk kennen."

 

De Primera-keten, ontstaan in 1991, telt 490 winkels met aangesloten zelfstandige ondernemers. Daarvan werden vorig jaar veertien winkels geopend. Voor dit komende half jaar staan acht openingen en twintig verbouwingen van Primera-winkels op de rol. Eind dit jaar wordt naar verwachting de 500e Primera-winkel geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicagroep Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekt naar eigen zeggen snelle vooruitgang en nam ook grote stappen in haar herstelplan: eind 2018 wil het voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.