Primera scoorde 3 procent meer omzet in 2016 | RetailDetail

Omzet Primera 3% omhoog in 2016

Omzet Primera 3% omhoog in 2016

Primera scoorde vorig jaar met 686 miljoen euro 3% meer omzet dan in 2015. Hoewel tabak goed is voor het leeuwendeel van de omzet, legt de keten de nadruk op het gemaksassortiment.

Buurtfunctie met gemak en diensten

De groepen loterij, e-sigaretten en cadeaukaarten werden in een bericht over de eerste helft van 2016 specifiek als omzetbrengers aangeduid. "De ontwikkeling van het gemaksassortiment is noodzakelijk om in de mix met dalende tabaksverkopen een goede boterham te kunnen verdienen. Er is nog een lange weg te gaan, maar deze resultaten zijn zeker naar tevredenheid", aldus algemeen directeur Gert van Doorn.

 

De keten doelt hiermee op diensten en zaken die steeds vaker uit dorpen en wijkcentra verdwijnen, zoals OV-dienstverlening, een pasfotoservice en de mogelijkheid om in de buurt een ‘last minute cadeautje’ te kopen. Van Doorn: “Wij hebben een duidelijke buurtfunctie en klanten verwachten dit soort dienstverlening bij ons. Ze vertrouwen de ondernemer, die ze veelal ook persoonlijk kennen."

 

De Primera-keten, ontstaan in 1991, telt 490 winkels met aangesloten zelfstandige ondernemers. Daarvan werden vorig jaar veertien winkels geopend. Voor dit komende half jaar staan acht openingen en twintig verbouwingen van Primera-winkels op de rol. Eind dit jaar wordt naar verwachting de 500ePrimera-winkel geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarktketen Morrisons wordt uur per week stil

23/07/2018

De Britse supermarktketen Morrisons organiseert voortaan elke week een prikkelarm uur voor mensen met autisme. Op zaterdagochtend tussen 9 en 10 zal er geen muziek te horen zijn, dimmen de lichten en wordt zelfs het piepje van de kassascanner stiller. 

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.