Online omzet 34 procent hoger in aanloop naar Kerstmis | RetailDetail

Online omzet 34% hoger in aanloop naar Kerstmis

Online omzet 34% hoger in aanloop naar Kerstmis
Shutterstock

Volgens Thuiswinkel.org zal de online omzet in de drie weken naar Kerstmis 34% hoger liggen dan een jaar eerder. De gemiddelde weekomzet stijg zo naar 309,5 miljoen euro, terwijl dat voor de rest van het jaar slechts 231 miljoen euro was.

 

Niet enkel kerstcadeaus

In de drie weken rond 6 en 24 december verwacht Thuiswinkel.org zo dat er in totaal meer dan 928 miljoen euro aan online aankopen wordt uitgegeven, waarvan 235 miljoen euro specifiek omwille van kerstaankopen. “Het extreme weer dat vorige week ons land teisterde heeft voor een flinke boost in online aankopen gezorgd. Consumenten kozen daarmee voor het gemak van online shoppen zodat ze zelf niet naar buiten hoefden en toch hun aankopen op tijd binnen hadden”, aldus Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org.

 

“Hierbij gaat het overigens niet meer alleen om kerstcadeaus, want werkelijk alle denkbare kerstzaken worden online besteld”, klinkt het. Ook dit jaar is er een toename voor de verkoop van luxeproducten in de aanloop naar Kerstmis en ook multimedia, zoals muziek, games en boeken, blijven het goed doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top