Onzekerheid troef bij Auchan: 1000 banen op de tocht?

Onzekerheid troef bij Auchan
Shutterstock.com

Gisterenmiddag zaten directie en vakbonden van Auchan rond de tafel. De vakbonden maken zich zorgen over een mogelijk nieuw afvloeiingsplan waarbij zeker duizend jobs zouden sneuvelen.

 

Nog steeds geen bevestiging

De voorbije week gonsde het van de geruchten over een nieuw herstructureringsplan bij de Franse hypermarktketen Auchan. Het was Le Parisien dat als eerste met het nieuws kwam: de krant meldde dat Auchan in de loop van januari een "vrijwillig vertrekplan" zou presenteren, waarbij zeker duizend banen verloren zouden gaan bij de supermarktketen.

 

Gisterenmiddag ontving de directie dan de vakbonden voor overleg, maar die vergadering heeft de zaken allerminst duidelijker gemaakt. "Bezorgdheid is gerechtvaardigd wanneer het bedrijf in economische moeilijkheden zit", vertelde Gérald Villeroy, vakbondsvertegenwoordiger van CGT aan France 3 na de bijeenkomst. "Vandaag zal ik niemand bezorgd maken of geruststellen, omdat ik geen informatie heb", zei hij ook.

 

Auchan heeft in de lente van vorig jaar al een herstelplan gelanceerd, waarbij 21 vestigingen de deuren zouden sluiten en tussen de 700 en 800 mensen hun job zouden verliezen. In juli meldde de directie dat er al een koper gevonden was voor 10 van die 21 winkels. Over 2018 boekte Auchan een nettoverlies van 1,14 miljard euro.