Ook Ava heropent met relevant “corona-assortiment”

Ook Ava heropent met relevant “corona-assortiment”
Foto Ava

Alle Ava-winkels zijn vandaag in relatieve stilte weer opengegaan: ook hier vinden klanten immers materiaal om zelf mondmaskers te maken. De retailer gunt zijn medewerkers een rustige start.

 

Veiligheidsmaatregelen

Alle winkels van Ava zijn opnieuw open sinds vanochtend. "We hebben er weinig ruchtbaarheid aan gegeven, omdat we onze medewerkers in alle rust willen laten wennen aan de nieuwe situatie", zegt topvrouw Fay Van Weddingen aan RetailDetail. "Pas vanmiddag en morgen starten we onze communicatie op." In de winkels neemt Ava de gekende veiligheidsmaatregelen: winkelmandjes werden weggehaald, klanten moeten een karretje nemen. Sprays en doekjes zijn voorzien om die te ontsmetten. De retailer garandeert 30 m² ruimte per klant: "We hebben immers heel ruime winkels." Er is duidelijke bestickering, er zijn plexischermen aan de kassa’s en de medewerkers dragen mondmaskers.

 

Ava is dan wel geen stoffenwinkel, maar de retailer verkoopt wel servetten en tafelbekleding van zogenaamd ‘airlaid’ materiaal: stevig en sterk absorberend papier dat als stof aanvoelt. Daar kan je heel makkelijk zelf mondmaskers van maken. "Je hoeft er niet eens voor te kunnen naaien, een perforator en een elastiekje volstaan." Op de website van de retailer staan duidelijke instructies. Het gaat voor alle duidelijkheid om wegwerpmondmaskers – je kan ze niet wassen – maar ze volstaan voor gebruik op het openbaar vervoer.

 

Naast materiaal voor mondmaskers verkoopt Ava heel wat praktisch materiaal voor thuiswerkers en om kinderen creatief bezig te houden in lockdowntijden: "We hebben een relevant corona-assortiment. De omzet in onze webshop ging de afgelopen weken maal vijf, maar dat volstaat uiteraard niet om de verkoop in onze winkels te compenseren. We hebben onze omzet met 85% zien dalen."