Nederland wil nu ook importheffingen op producten van buiten de EU | RetailDetail

Ook Nederland is nu voor importheffingen

Ook Nederland is nu voor importheffingen

Nederland verzet zich niet langer tegen mogelijke importheffingen op producten die van buiten de EU op de Europese markt worden gedumpt. Nochtans heeft het die maatregelen jarenlang tegen gehouden.

Overproductie in China

Minister Lilianne Ploumen heeft tijdens een beraad van de EU-handelsministers in Brussel laten verstaan dat ze nu toch wil meewerken aan enkele "handelsdefensieve" maatregelen om Europese producenten te beschermen.

 

Zo hebben heel wat Europese staalproducenten last van overproductie in China, dat staal spotgoedkoop op de Europese markt dropt. Veel Europese bedrijven moeten daardoor net minder gaan produceren, wat veel banen kan kosten. Minister Ploumen hoopt nu dat er nog dit jaar een akkoord kan bereikt worden rond de maatregelen.

 

In Europa zijn het vooral Zweden, het Verenigd Koninkrijk, en tot voor kort dus ook Nederland, die tegenstanders zijn van maatregelen om de Europese producenten te beschermen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.