Opkopers smukken cijfers Orchestra-Prémaman op

Opkopers smukken cijfers Orchestra-Prémaman op
Orchestra-Prémaman

De noodlijdende baby- en kinderwinkelketen Orchestra-Prémaman zag haar omzet in de eerste negen maanden van het boekjaar licht toenemen. Dat is echter geen reden tot euforie, want de verkoop aan opkopers steeg aanzienlijk.

 

Daling in BeLux

Orchestra-Prémaman geniet sinds eind september bescherming tegen schuldeisers en werkt aan zijn herstel. De Franse keten realiseerde in de eerste negen maanden van het boekjaar een omzet van 436,8 miljoen euro, een stijging met 0,7%. Het concern zit echter op een berg onverkochte stock en de de verkopen aan opkopers zijn dan ook fors gestegen, meldt Les Echos: de omzet uit die activiteit steeg met meer dan 52%. In het derde kwartaal, dat liep van september tot eind november, is die omzet zelfs meer dan verdubbeld tot 4,7 miljoen euro (+134%). De opbrengsten uit de reguliere handelsactiviteiten daalden in werkelijkheid licht met 0,4%.

 

In Frankrijk genereerde Orchestra-Prémaman tijdens de eerste drie kwartalen een quasi vlakke omzet van 270,7 miljoen euro, de thuismarkt is daarmee goed voor een aandeel van 62% van de totale omzet. Het bedrijf zag de inkomsten uit textiel en babyartikelen stijgen met respectievelijk 3,9% en 4,4%. De opbrengsten uit het getrouwheidsprogramma – voor een vaste bijdrage krijgen klanten korting op alle aankopen – daalden echter ruim 24%. Volgens de keten werden er in dezelfde periode het jaar voordien promoties gevoerd rond die clubkaart, om nieuwe klanten te werven. Aan het eind van het derde kwartaal telde het getrouwheidsprogramma van de baby- en kinderwinkelketen 1,8 miljoen abonnees.

 

In Belgë en Luxemburg daalden de inkomsten met 1,1% tot 53,7 miljoen euro. Beide landen zijn goed voor 12,3% van de groepsomzet. In de overige landen was er een groei van 3,8%.

 

Gezien de delicate situatie, geeft de groep geen voorspelling voor het jaar, maar bevestigt de voorbereiding van een reddingsplan in Frankrijk en een gerechtelijke reorganisatie door collectief akkoord in België.