Opnieuw staking bij Decathlon Willebroek

Opnieuw staking bij Decathlon Willebroek
Shutterstock.com

Voor de tweede keer in amper een week tijd heeft het personeel van het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek het werk neergelegd. Volgens de vakbonden blijft de directie doof voor hun opmerkingen en wensen.

 

Cadeaucheque

Net zoals vorig week dinsdag werd de toegang tot de laad- en loskades van Decathlon Willebroek gisteren de hele dag geblokkeerd door ontevreden arbeiders. Ook vandaag duurt de actie voort. De nieuwe actie draait rond een voorstel van directie, als beloning voor het harde werk van de voorbije maanden.

 

“Hun voorstel was om een cadeaucheque te geven van 250 euro die moet gespendeerd worden in een Decathlonwinkel. Dat zien wij als een broekzak-vestzak-operatie die niet in goede aarde viel bij de personeelsleden. Zeker omdat hun collega’s in Frankrijk een premie van 25 euro per halve dag krijgen”, zegt Erika Lambert van ACV Puls in GVA.

 

De onvrede bij Decathlon zit echter een stuk dieper dan enkel de voorgestelde compensatieregeling. Zo schafte de directie eerder eenzijdig een productiviteitspremie van 5% af en schakelde ze interimkrachten in zonder eerst te overleggen met de vakbonden. Ook de social distancing maatregelen werden niet altijd even goed toegepast.

 

"Geen respect"

Volgens Lambert voelen de medewerkers zich dan ook niet gehoord en krijgen ze geen erkenning voor hun inspanningen. Nochtans lag de werkdruk de voorbije maanden bijzonder hoog, omdat de e-commerce van de sportketen een boost kreeg door de coronacrisis.

 

Het is nu afwachten wat er vandaag gebeurt. “We bekijken of de directie aan tafel wil gaan om met ons te praten. Respect tonen is ook naar elkaar luisteren. Deze mensen willen gehoord worden”, aldus Lambert.