Op=Op Voordeelshop neemt telecom over van Kijkshop | RetailDetail

Op=Op Voordeelshop neemt telecom over van Kijkshop

Op=Op Voordeelshop neemt telecom over van Kijkshop
Shutterstock

Op=Op Voordeelshop heeft het volledige telecomassortiment van Kijkshop overgenomen. Binnen enkele weken moeten de producten zowel online als in de winkels van de discountketen te vinden zijn.

 

Nieuwe klanten

“Met onze 148 winkels zijn we nu al een veel gezien gezicht in menig Nederlands winkelgebied. Wij zijn bekend van de verkoop van A-merk-drogisterijartikelen, -wasmiddelen en -reinigingsproducten tegen de allerlaagste prijzen. Wij voegen daar nu een aantrekkelijk assortiment aan toe”, telende connexie.nl op bij directeur Vincent Alkema. Volgens Alkema is de toevoeging niet enkel goed nieuws voor de huidige klanten, maar zal de discounter er ook een hoop nieuwe klanten mee winnen: “Hieronder zijn veel oud-klanten van Kijkshop, die op zoek op zijn naar een winkelalternatief voor hun telecomaankopen.”

 

Op=Op Voordeelshop maakt het voorbije jaar een flinke expansie door: in de zomer van vorig jaar nam het al meer dan dertig winkels over van Blokker en begin dit jaar kreeg het ook een aantal Marskramer-vestigingen in handen. Alkema wil binnen een aantal jaren doorgroeien naar 350 winkels. Momenteel is de keten op dat vlak bijna halfweg.

 

De bijna zeventig winkels van Kijkshop werden begin dit jaar dan weer allemaal gesloten, amper een maand nadat de keten in Zweedse handen kwam. Daarbij verloren 400 werknemers hun baan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.