Optimaß Europe van start gegaan | RetailDetail

Optimaß Europe van start gegaan

Optimaß Europe van start gegaan

Vandaag is Optimaß Europe van start gegaan, een bedrijf dat ondernemers bijstaat op het vlak van winkelsluitingen en voorraadliquidatie. Zo wil het handelaars helpen bij onder andere de omvorming naar een omnichannelbeleid.

"Winkelportefeuille hervormen"

Voor hun bijstand rekent Optimaß op het advies van drie deskundigen, die samen de "Adviesraad" vormen: professor Manfred Maus (oprichter van de Duitse doe-het-zelfketen OBI), Paul McGowan (hoofd van HMV in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada), en Erik Van Heuven (voormalig CEO van Galeria Inno België en HR Group Duitsland). Van Heuven is tevens de CEO van Optimaß.

 

"Omdat handelaars steeds meer inspelen op de behoeften van hun klanten, zullen ze in de toekomst minder winkels en een sterker multichannelaanbod nodig hebben. Optimaß biedt deze handelaars de mogelijkheid om hun winkelportefeuille te hervormen. Op die manier maken ze meer omzet en kunnen ze hun overtollige voorraad van de hand doen, zonder dat de dagdagelijkse activiteiten van hun bedrijven in het gedrang komen", aldus Manfred Maus.

 

"Ik kijk ernaar uit om deze belangrijke dienstverlening aan handelaars in heel Europa aan te bieden. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het openen van winkels, maar niet in het sluiten ervan", besluit Erik Van Heuven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Back to top