Optimaß Europe van start gegaan

Optimaß Europe van start gegaan

Vandaag is Optimaß Europe van start gegaan, een bedrijf dat ondernemers bijstaat op het vlak van winkelsluitingen en voorraadliquidatie. Zo wil het handelaars helpen bij onder andere de omvorming naar een omnichannelbeleid.

"Winkelportefeuille hervormen"

Voor hun bijstand rekent Optimaß op het advies van drie deskundigen, die samen de "Adviesraad" vormen: professor Manfred Maus (oprichter van de Duitse doe-het-zelfketen OBI), Paul McGowan (hoofd van HMV in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada), en Erik Van Heuven (voormalig CEO van Galeria Inno België en HR Group Duitsland). Van Heuven is tevens de CEO van Optimaß.

 

"Omdat handelaars steeds meer inspelen op de behoeften van hun klanten, zullen ze in de toekomst minder winkels en een sterker multichannelaanbod nodig hebben. Optimaß biedt deze handelaars de mogelijkheid om hun winkelportefeuille te hervormen. Op die manier maken ze meer omzet en kunnen ze hun overtollige voorraad van de hand doen, zonder dat de dagdagelijkse activiteiten van hun bedrijven in het gedrang komen", aldus Manfred Maus.

 

"Ik kijk ernaar uit om deze belangrijke dienstverlening aan handelaars in heel Europa aan te bieden. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het openen van winkels, maar niet in het sluiten ervan", besluit Erik Van Heuven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top