Optimaß Europe van start gegaan | RetailDetail

Optimaß Europe van start gegaan

Optimaß Europe van start gegaan

Vandaag is Optimaß Europe van start gegaan, een bedrijf dat ondernemers bijstaat op het vlak van winkelsluitingen en voorraadliquidatie. Zo wil het handelaars helpen bij onder andere de omvorming naar een omnichannelbeleid.

"Winkelportefeuille hervormen"

Voor hun bijstand rekent Optimaß op het advies van drie deskundigen, die samen de "Adviesraad" vormen: professor Manfred Maus (oprichter van de Duitse doe-het-zelfketen OBI), Paul McGowan (hoofd van HMV in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada), en Erik Van Heuven (voormalig CEO van Galeria Inno België en HR Group Duitsland). Van Heuven is tevens de CEO van Optimaß.

 

"Omdat handelaars steeds meer inspelen op de behoeften van hun klanten, zullen ze in de toekomst minder winkels en een sterker multichannelaanbod nodig hebben. Optimaß biedt deze handelaars de mogelijkheid om hun winkelportefeuille te hervormen. Op die manier maken ze meer omzet en kunnen ze hun overtollige voorraad van de hand doen, zonder dat de dagdagelijkse activiteiten van hun bedrijven in het gedrang komen", aldus Manfred Maus.

 

"Ik kijk ernaar uit om deze belangrijke dienstverlening aan handelaars in heel Europa aan te bieden. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het openen van winkels, maar niet in het sluiten ervan", besluit Erik Van Heuven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.