Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen | RetailDetail

Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen

Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen

Vanaf eind januari verenigen de verschillende handelscomités in Mechelen zich in één overkoepelende handelaarsvereniging. Die moet er mee voor zorgen dat Mechelen nog meer in beeld komt als een echte winkelstad.

“Gemeenschappelijk positief verhaal”

“De overkoepelende handelsvereniging onderstreept dat we met zijn allen bouwen aan een gemeenschappelijk positief verhaal om er individueel de vruchten van te plukken”, zegt economieschepen Katleen Den Roover. “Dit is een nieuwe troef voor de retail in het winkelcentrum om op afdoende wijze de concurrentie met internationale e-commerce, internetgiganten, baanwinkels en winkelcentra aan te gaan.”

 

De lancering van de nieuwe vereniging werd door ongeveer 160 handelaars, horeca-uitbaters en ondernemers bijgewoond, maar ze staat nog steeds open voor nieuwe leden die zich willen aansluiten.

 

In Mechelen wordt al een tijdje heel wat aandacht geschonken aan de uitbouw van de stad als een echte winkelstad. Zo kunnen alle handelaars in de stad zich sinds kort aansluiten op een online databank, waar bezoekers meteen kunnen doorklikken naar de website van de handelaar zelf. Daarnaast is er nog heel wat extra info te vinden over winkelen in Mechelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.