Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen

Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen
Shutterstock

Vanaf eind januari verenigen de verschillende handelscomités in Mechelen zich in één overkoepelende handelaarsvereniging. Die moet er mee voor zorgen dat Mechelen nog meer in beeld komt als een echte winkelstad.

“Gemeenschappelijk positief verhaal”

“De overkoepelende handelsvereniging onderstreept dat we met zijn allen bouwen aan een gemeenschappelijk positief verhaal om er individueel de vruchten van te plukken”, zegt economieschepen Katleen Den Roover. “Dit is een nieuwe troef voor de retail in het winkelcentrum om op afdoende wijze de concurrentie met internationale e-commerce, internetgiganten, baanwinkels en winkelcentra aan te gaan.”

 

De lancering van de nieuwe vereniging werd door ongeveer 160 handelaars, horeca-uitbaters en ondernemers bijgewoond, maar ze staat nog steeds open voor nieuwe leden die zich willen aansluiten.

 

In Mechelen wordt al een tijdje heel wat aandacht geschonken aan de uitbouw van de stad als een echte winkelstad. Zo kunnen alle handelaars in de stad zich sinds kort aansluiten op een online databank, waar bezoekers meteen kunnen doorklikken naar de website van de handelaar zelf. Daarnaast is er nog heel wat extra info te vinden over winkelen in Mechelen.