Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen | RetailDetail

Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen

Overkoepelende handelaarsvereniging voor Mechelen

Vanaf eind januari verenigen de verschillende handelscomités in Mechelen zich in één overkoepelende handelaarsvereniging. Die moet er mee voor zorgen dat Mechelen nog meer in beeld komt als een echte winkelstad.

“Gemeenschappelijk positief verhaal”

“De overkoepelende handelsvereniging onderstreept dat we met zijn allen bouwen aan een gemeenschappelijk positief verhaal om er individueel de vruchten van te plukken”, zegt economieschepen Katleen Den Roover. “Dit is een nieuwe troef voor de retail in het winkelcentrum om op afdoende wijze de concurrentie met internationale e-commerce, internetgiganten, baanwinkels en winkelcentra aan te gaan.”

 

De lancering van de nieuwe vereniging werd door ongeveer 160 handelaars, horeca-uitbaters en ondernemers bijgewoond, maar ze staat nog steeds open voor nieuwe leden die zich willen aansluiten.

 

In Mechelen wordt al een tijdje heel wat aandacht geschonken aan de uitbouw van de stad als een echte winkelstad. Zo kunnen alle handelaars in de stad zich sinds kort aansluiten op een online databank, waar bezoekers meteen kunnen doorklikken naar de website van de handelaar zelf. Daarnaast is er nog heel wat extra info te vinden over winkelen in Mechelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Coolblue doet z’n stinkende best om klanten blij te maken”

23/02/2018

Een retailer die met humor het verschil maakt: het kan. Als je erin slaagt klanten blij te maken, hoef je nauwelijks in reclame te investeren, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Hij spreekt op het RetailDetail Omnichannel Congress.

150e Belgische Action opent de deuren

23/02/2018

Winkelketen Action opent op 24 februari haar 150e Belgische vestiging, in Nieuwpoort. De eerste Belgische winkel van Action opende in 2005, vorig jaar werden er nog zeventien nieuwe vestigingen neergepoot.

Nieuwe Europese garantierichtlijnen niet overal goed onthaald

23/02/2018

Het Europees Parlement heeft vandaag een voorstel goedgekeurd om de garantieregels voor heel Europa te harmoniseren. Die beslissing wordt door Comeos op applaus onthaald, maar Unizo ziet het dan weer als een gemiste kans.

Handelaars richten eigen netwerk op tegen winkelcriminaliteit

23/02/2018

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, heeft in samenwerking met de politie het Commerce Information Network (COMIN) opgericht. Dat moet handelaars helpen georganiseerde winkelcriminaliteit aan te pakken.

Blokker wil in 2019 opnieuw winst maken

23/02/2018

Met de Nederlandse winkelketen Blokker gaat het stilaan de juiste kant op, althans volgens CEO Casper Meijer. Hij verwacht wel dat Blokker dit jaar nog een verlies zal moeten slikken, maar mikt op winst in 2019.

KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met consumenten en inkopers.

Back to top