Overleg over afschaffing sperperiode | RetailDetail

Overleg over afschaffing sperperiode

Overleg over afschaffing sperperiode
Shutterstock

De komende dagen voert minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters overleg met de retailsector rond het afschaffen van de sperperiode. Volgens hem wordt die toch niet gerespecteerd en heeft ze dus geen nut.

Massaal ontweken

“Wij stellen vast dat de sperperiode massaal wordt ontweken door private sales, door koppelverkoop enzovoort, vandaar dat wij ook de vraag hebben gesteld of we die niet beter zouden afschaffen”, aldus minister Peeters bij ATV. De solden zouden wél behouden worden en blijven dan de enige periodes in het jaar waar handelaars met verlies mogen verkopen. De komende dagen worden er gesprekken gevoerd met de sector en de minister van Middenstand Denis Ducarme.

 

Volgens minister Peeters zijn momenteel de signalen uit de middenstand niet geheel duidelijk, vooral omdat die zou pleiten voor het behoud van de sperperiode, terwijl ze die vervolgens massaal probeert te ontwijken. De twee meest populaire manieren om de sperperiode, die sinds 2 december is ingegaan, te ontwijken zijn koppelverkoop en fluistersolden. Bij die eerste wordt er pas korting gegeven bij aankoop van meerdere stuks, terwijl bij fluistersolden de korting enkel wordt toegepast wanneer de klant er specifiek achter vraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.