Overleg over afschaffing sperperiode | RetailDetail

Overleg over afschaffing sperperiode

Overleg over afschaffing sperperiode
Shutterstock

De komende dagen voert minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters overleg met de retailsector rond het afschaffen van de sperperiode. Volgens hem wordt die toch niet gerespecteerd en heeft ze dus geen nut.

Massaal ontweken

“Wij stellen vast dat de sperperiode massaal wordt ontweken door private sales, door koppelverkoop enzovoort, vandaar dat wij ook de vraag hebben gesteld of we die niet beter zouden afschaffen”, aldus minister Peeters bij ATV. De solden zouden wél behouden worden en blijven dan de enige periodes in het jaar waar handelaars met verlies mogen verkopen. De komende dagen worden er gesprekken gevoerd met de sector en de minister van Middenstand Denis Ducarme.

 

Volgens minister Peeters zijn momenteel de signalen uit de middenstand niet geheel duidelijk, vooral omdat die zou pleiten voor het behoud van de sperperiode, terwijl ze die vervolgens massaal probeert te ontwijken. De twee meest populaire manieren om de sperperiode, die sinds 2 december is ingegaan, te ontwijken zijn koppelverkoop en fluistersolden. Bij die eerste wordt er pas korting gegeven bij aankoop van meerdere stuks, terwijl bij fluistersolden de korting enkel wordt toegepast wanneer de klant er specifiek achter vraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top