Pabo-eigenaar wil heel Europa penetreren

Shutterstock

EDC Retail, eigenaar van erotiekwebshops Pabo en EasyToys, krijgt een financiële injectie. Het bedrijf wil de middelen gebruiken om uit te groeien tot een wereldspeler en kondigt ook een fusie aan met Eropartner Distribution.

 

"Iedere Europeaan zijn seksspeeltje"

Volgens oprichter en eigenaar Eric Idema kan zijn bedrijf dankzij het nieuwe kapitaal een grote groei doormaken en binnen enkele jaren een wereldspeler worden. “Doel is om ervoor te zorgen dat bij elke Europeaan een seksspeeltje in het nachtkastje ligt. Daarnaast hebben we als sexual wellness-specialist ook een educatieve rol om mensen meer te laten genieten van liefde en erotiek.” Over welke investeringsmaatschappij het gaat, is niet bekendgemaakt. Ook over de omvang van de investering zijn geen details bekend.

 

Naast het groeigeld, maakte EDC ook de fusie bekend met Eropartner Distribution, een Nederlandse groothandel in erotische speeltjes. “De financiële injectie voor ons en voor Eropartner, een zeer professionele partij, is een mooie eerste stap. Hiermee kunnen we ook onze e-commerceplatformen verder vergroten. We zijn zo bovendien in staat om ons assortiment aan te vullen met nieuwe producten en dat geldt omgekeerd ook. En we voegen onze kennis samen. Zo kunnen we elkaar aanvullen en versterken.” Gezamenlijk zijn EDC Retail en Eropartner naar eigen zeggen een top drie-speler in Europa.

 

EDC Retail werd in 2007 opgericht en nam medio 2019 het Duitse erotiekconcern Beate Uhse, onder meer bekend van Pabo, over. EDC Retail heeft zo'n 200 medewerkers in dienst. In 2020 is een omzet van zo’n 65 miljoen euro gerealiseerd: de coronacrisis zorgde voor een toename van de verkoop.