Pakjesautomaten op komst bij Decathlon

Bpost zet pakjesautomaten bij Decathlon
Decathlon

Decathlon en bpost slaan de handen in elkaar. Tegen eind dit jaar wil de sportketen 12 vestigingen uitrusten met een Cubee-pakjesautomaat. Op termijn worden de automaten ook ingezet om de click&collect-afhalingen op te vangen.

 

Service uitbreiden

Decathlon Maasmechelen en Decathlon Olen krijgen de primeur: beide winkels zullen als eerste een afhaalpunt krijgen, in de vorm van een pakjesautomaat. Voortaan kunnen consumenten daar hun bestelde pakjes afhalen of terugsturen. Binnenkort krijgen ook de winkelpunten in Antwerpen en Waver een Cubee-pakjesautomaat. De Franse keten wil tegen het eind van het jaar 12 filialen in België voorzien van zo’n automaat.

 

Cubee is een merk van bpost. De pakjesautomaten zijn vaak te vinden in drukke (openbare) plaatsen, zoals stations. Consumenten kunnen er de klok rond hun online bestellingen van verschillende webshops afhalen en terugsturen. Het is de bedoeling dat Decathlon de automaten ook zelf gaat gebruiken voor de onlinebestellingen van klanten.

 

“Onze samenwerking met Cubee past perfect in de optimale service die we nastreven. Zo kunnen klanten nu ook na de openingsuren hun pakje ophalen bij hun favoriete sportwinkel. Op termijn willen we de Cubee-pakjesautomaten inzetten voor onze click&collect-service: de klant doet zijn bestelling online, de verkoper legt het klaar in de automaat en de klant kan zijn pakje nog dezelfde dag ophalen”, zegt projectleider Ina Vandercappellen.