Parcify test deurslot dat klant vanop afstand kan openen | RetailDetail

Parcify test deurslot dat klant vanop afstand kan openen

Parcify test deurslot dat klant vanop afstand kan openen
Nuki

Pakjesbedrijf Parcify test in Antwerpen een nieuw systeem, waarbij klanten een deurslot krijgen dat vanop afstand kan worden geopend. Zo kan de koerier het pakje bij de klant binnen zetten, zodat het niet gestolen kan worden.

“Zeker een publiek voor”

Het slimme slot dat Parcify gebruikt, is verbonden met de smartphone van de klant. Wanneer er een koerier voor de deur staat, krijgt hij een boodschap en kan hij de deur ontgrendelen voor de koerier. Die kan het pakje dan binnen zetten en de deur achter zich sluiten. Na tien seconden vervalt het toegangsrecht voor de koerier.

 

Het slot is niet goedkoop, want het kost normaal 299 euro. Producent Nuki heeft er echter enkele beschikbaar gesteld aan Parcify, zodat het systeem nu gratis kan getest worden door een aantal klanten.

 

Gino Van Ossel, retailexpert van de Vlerick Business School, gelooft dat het nieuwe systeem een succes kan worden, als het tenminste wordt geïnstalleerd bij nieuwbouwwoningen: dan zal de kostprijs flink dalen. “Je moet natuurlijk bereid zijn om een vreemde bij je thuis binnen te laten. Maar er zijn vandaag ook mensen die liever hebben dat hun poetshulp komt wanneer zij niet thuis zijn. Hier is dus zeker een publiek voor”, zegt hij aan GVA.

 

Gelijkaardig systeem bij Amazon en Walmart

In de Verenigde Staten werken Walmart en Amazon aan gelijkaardige systemen. Bij Walmart krijgen klanten ook een bericht op hun smartphone en kunnen ze via een camera ook effectief zien wie er voor hun deur staat. Amazon is dan weer in gesprek met Phrame, dat niet enkel toegang wil verschaffen tot de huizen van klanten. Het heeft ook een systeem ontwikkeld waarbij de koerier toegang kan krijgen tot de auto van de klant.

 

Parcify werkt sinds kort ook samen met de vestiging van Carrefour aan de Groenplaats in Antwerpen. Klanten kunnen daarbij hun boodschappen achterlaten in de winkel en binnen het uur aan huis laten leveren. Zo wil Carrefour tegemoetkomen aan klanten die met de fiets of het openbaar vervoer komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Back to top