Passen kan ook in het postkantoor

In Gent opent bpost in november een nieuw postkantoor, waar je meteen je online bestellingen kan passen. De pasruimtes komen mogelijk ook naar andere postkantoren.

 

Meteen je outfit aantrekken, of terugsturen

In november verhuist het Gentse postkantoor van het Stapelplein naar de Nieuwevaart. De opvallendste toevoeging is een heus pashokje, waar onlineshoppers hun bestelde outfits meteen kunnen uitpakken en passen. Niet tevreden? In de ‘check & send’-zone kunnen ze het door middel van selfscan meteen weer terugsturen, zonder opnieuw aan te hoeven schuiven. De pasruimte krijgt een spiegel, kleerhangers en een zitbank, maar ook een recycleerbak: “Wie een nieuwe outfit meteen wil aantrekken, mag de doos zelfs bij ons achterlaten”, aldus woordvoerster Barbara Van Speybroeck. In het nieuwe postkantoor komt ook een advieszone, een pakjesautomaat en een ondernemersloket.

 

Vorig jaar testte bpost tijdens de kerstperiode al een pop-uppakjeshuis met een pashokje in het winkelcentrum Zuid. “We kregen toen zo veel enthousiaste reacties dat we het concept permanent integreren”, zegt Van Speybroeck. Mogelijk worden de pashokjes later nog naar postkantoren in de rest van België uitgerold.