#PEOPLE: Extra voorprogramma RetailDetail Congress | RetailDetail

#PEOPLE: Extra voorprogramma RetailDetail Congress

#PEOPLE: Extra voorprogramma RetailDetail Congress
http://www.shutterstock.com/pic-193747298/

Het RetailDetail Congress 2016 op 28 april heeft er met #PEOPLE nog een voorprogramma bij. Hoe vind, motiveer en behoud je de juiste werknemers? Je komt het hier te weten.

"Hire for the organization, not for the job”

Medewerkers vervullen de rol van ambassadeur en daarbij verplaatsen gesprekken zich steeds meer naar sociale media, met name bij jonge werkzoekenden. Hoe speel je daarop in als werkgever? Welke content strategie ga je volgen? Hoe bouw je de juiste online community op? Julie Lavigne, recruitment specialist social media bij Accent Jobs, geeft de nodig tips en tricks.

 

Maar hoe houd je die medewerker vervolgens gemotiveerd en geëngageerd, eenmaal hij of zij in je bedrijf aan de slag is? Carol Geens, business unit manager bij Peak6, gaat na hoe je 'employee engagement' kan verbeteren. Cultuur en werknemersbetrokkenheid vormen immers de belangrijkste uitdagingen waar organisaties mee kampen: 8 op de 10 organisaties geeft aan het gebrek aan ‘employee engagement’ als grootste uitdaging te zien. Bedrijven dienen hun eigen cultuur beter te leren begrijpen en vertalen, hun strategieën verder te ontwikkelen om mensen daarbij te betrekken. "Hire for the organization, not for the job” is daarom het motto van Carol Geens. 

 

Het succesverhaal van Schoenen Torfs

Gelukkige medewerkers leiden immers tot gelukkige klanten, weet Barbara Torfs, marketing- en communicatiemanager van Schoenen Torfs, als geen ander. Zij brengt op het RetailDetail Congress een intrigerend verhaal over klantgerichtheid en medewerkersgeluk, de twee pijlers in de bedrijfsmissie van Schoenen Torfs. 

 

 

Wil je ook #engaged geraken met je #PEOPLE? Reserveer dan nu nog snel jouw plaats voor het RetailDetail Congress, op donderdag 28 april in Willebroek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Back to top