#PEOPLE: Extra voorprogramma RetailDetail Congress

#PEOPLE: Extra voorprogramma RetailDetail Congress
http://www.shutterstock.com/pic-193747298/

Het RetailDetail Congress 2016 op 28 april heeft er met #PEOPLE nog een voorprogramma bij. Hoe vind, motiveer en behoud je de juiste werknemers? Je komt het hier te weten.

"Hire for the organization, not for the job”

Medewerkers vervullen de rol van ambassadeur en daarbij verplaatsen gesprekken zich steeds meer naar sociale media, met name bij jonge werkzoekenden. Hoe speel je daarop in als werkgever? Welke content strategie ga je volgen? Hoe bouw je de juiste online community op? Julie Lavigne, recruitment specialist social media bij Accent Jobs, geeft de nodig tips en tricks.

 

Maar hoe houd je die medewerker vervolgens gemotiveerd en geëngageerd, eenmaal hij of zij in je bedrijf aan de slag is? Carol Geens, business unit manager bij Peak6, gaat na hoe je 'employee engagement' kan verbeteren. Cultuur en werknemersbetrokkenheid vormen immers de belangrijkste uitdagingen waar organisaties mee kampen: 8 op de 10 organisaties geeft aan het gebrek aan ‘employee engagement’ als grootste uitdaging te zien. Bedrijven dienen hun eigen cultuur beter te leren begrijpen en vertalen, hun strategieën verder te ontwikkelen om mensen daarbij te betrekken. "Hire for the organization, not for the job” is daarom het motto van Carol Geens. 

 

Het succesverhaal van Schoenen Torfs

Gelukkige medewerkers leiden immers tot gelukkige klanten, weet Barbara Torfs, marketing- en communicatiemanager van Schoenen Torfs, als geen ander. Zij brengt op het RetailDetail Congress een intrigerend verhaal over klantgerichtheid en medewerkersgeluk, de twee pijlers in de bedrijfsmissie van Schoenen Torfs. 

 

 

Wil je ook #engaged geraken met je #PEOPLE? Reserveer dan nu nog snel jouw plaats voor het RetailDetail Congress, op donderdag 28 april in Willebroek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top