Planet Happy lonkt naar België

Planet Happy lonkt naar België
Shutterstock.com

Het Nederlandse Planet Happy komt mogelijk naar België. Eigenaar Mark Ligteringen denkt aan een grote belevingswinkel met daarrond kleinere stedelijke speelgoedwinkels.

 

Aantrekkelijke markt

Planet Happy wil zijn speelgoedwinkelmodel graag uitbreiden naar België, zegt Ligteringen bij de collega's van RetailTrends. Ligteringen vindt de Belgische markt erg aantrekkelijk, omdat Belgen gemiddeld meer aan speelgoed uitgeven: voor een kinderverjaardag kan het verschil makkelijk vijf tot tien euro bedragen. “Daarnaast zijn de mensen in België het gewend om een eindje te rijden voor een winkelbezoek. De meeste winkels zitten niet in het dorp, maar op industrieterreinen buitenaf.”

 

Ligteringen geeft toe dat er plannen op tafel liggen voor het openen van nieuwe winkels, maar of het over België gaat wil hij niet bevestigen. Ervaring in België heeft hij alvast wel: Planet Happy heeft er al een webshop.

 

Planet Happy opende zijn eerste vestiging, een grote belevingswinkel, in 2012 in Driebergen. Verder heeft het bedrijf een kleinere stadswinkel in Arnhem. In totaal heeft het 43 medewerkers, verspreid over de winkels, de klantendienst en het distributiecentrum.