Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

De "nieuwe strategie" waarmee Delhaize nog voor de zomer uitpakt, zal ook een nieuw promotiebeleid omvatten. Daarbij sneuvelt het bijna 25 jaar oude systeem van punten sparen met de Plus-kaart.

 

Gedaan met punten sparen voor cheques

Een kwart eeuw bestaat ze al, maar de Plus-kaart loopt op haar laatste beentjes. De Standaard schrijft dat het spaarsysteem waarbij klanten punten sparen en die dan kunnen omzetten in kortingbonnen van 5 euro of inruilen voor items uit een cadeau-assortiment, nog dit jaar verdwijnt.

 

Aanvankelijk gaf de Plus-kaart recht op 1% korting op de aankopen, maar in 2003 werd dat gehalveerd tot een halve procent. “Het gevolg is dat klanten erg lang moeten sparen om nog aan hun kortingbon te geraken”, schrijft de krant.

 

In plaats van sparen zal Delhaize een directe korting aan de kassa geven, naar het voorbeeld van de Xtra-kaart van Colruyt. Die korting zal enkel gelden voor klanten die zich als dusdanig hebben geregistreerd. Of dat via de bestaande Plus-kaart zal gebeuren, is niet duidelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.