Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

De "nieuwe strategie" waarmee Delhaize nog voor de zomer uitpakt, zal ook een nieuw promotiebeleid omvatten. Daarbij sneuvelt het bijna 25 jaar oude systeem van punten sparen met de Plus-kaart.

 

Gedaan met punten sparen voor cheques

Een kwart eeuw bestaat ze al, maar de Plus-kaart loopt op haar laatste beentjes. De Standaard schrijft dat het spaarsysteem waarbij klanten punten sparen en die dan kunnen omzetten in kortingbonnen van 5 euro of inruilen voor items uit een cadeau-assortiment, nog dit jaar verdwijnt.

 

Aanvankelijk gaf de Plus-kaart recht op 1% korting op de aankopen, maar in 2003 werd dat gehalveerd tot een halve procent. “Het gevolg is dat klanten erg lang moeten sparen om nog aan hun kortingbon te geraken”, schrijft de krant.

 

In plaats van sparen zal Delhaize een directe korting aan de kassa geven, naar het voorbeeld van de Xtra-kaart van Colruyt. Die korting zal enkel gelden voor klanten die zich als dusdanig hebben geregistreerd. Of dat via de bestaande Plus-kaart zal gebeuren, is niet duidelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.