Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

De "nieuwe strategie" waarmee Delhaize nog voor de zomer uitpakt, zal ook een nieuw promotiebeleid omvatten. Daarbij sneuvelt het bijna 25 jaar oude systeem van punten sparen met de Plus-kaart.

 

Gedaan met punten sparen voor cheques

Een kwart eeuw bestaat ze al, maar de Plus-kaart loopt op haar laatste beentjes. De Standaard schrijft dat het spaarsysteem waarbij klanten punten sparen en die dan kunnen omzetten in kortingbonnen van 5 euro of inruilen voor items uit een cadeau-assortiment, nog dit jaar verdwijnt.

 

Aanvankelijk gaf de Plus-kaart recht op 1% korting op de aankopen, maar in 2003 werd dat gehalveerd tot een halve procent. “Het gevolg is dat klanten erg lang moeten sparen om nog aan hun kortingbon te geraken”, schrijft de krant.

 

In plaats van sparen zal Delhaize een directe korting aan de kassa geven, naar het voorbeeld van de Xtra-kaart van Colruyt. Die korting zal enkel gelden voor klanten die zich als dusdanig hebben geregistreerd. Of dat via de bestaande Plus-kaart zal gebeuren, is niet duidelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top