Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail | RetailDetail

Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

De provincie Oost-Vlaanderen heeft in totaal 129.382,33 euro aan subsidies uitgetrokken voor dertig projecten van gemeenten en middenstands- en handelsverenigingen.

Leegstand aanpakken

De stad Ronse krijgt met 10.000 euro het grootste bedrag voor zijn project ‘Shoppen in ’t groen – Wijnstraat met de grootste leegstand aanpakken’. Daarnaast krijgt ook Temse bijna 10.000 euro voor een diepteonderzoek en de ontwikkeling van de website Winkelen in Temse. Ook Dendermonde en Nevele krijgen voor hun projecten een subsidie van meer dan 8.000 euro.

 

Zelzate krijgt dan weer 1.360 euro om infovergaderingen te organiseren rond e-commerce voor de lokale handelaars. Hamme wil met de hulp van 3.200 euro de structurele leegstand proberen aan te pakken, terwijl de gemeente Herzele pop-upwinkels wil ondersteunen. De volledige lijst aan projecten is hier te vinden.

 

“Economisch gezond klimaat”

“Handel en middenstand zijn voor de provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke economische doelgroep”, zegt gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor kmo en middenstand volgens Made in Oost-Vlaanderen. “Een goed functionerend handelsapparaat draagt bij tot een economisch gezond klimaat van onze steden en gemeenten.”

 

Ook voor projecten in 2018 zijn er subsidies beschikbaar. Gemeenten en verenigingen die daar recht op willen maken, kunnen nog tot eind september hun subsidieaanvraag indien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.