Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail | RetailDetail

Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

De provincie Oost-Vlaanderen heeft in totaal 129.382,33 euro aan subsidies uitgetrokken voor dertig projecten van gemeenten en middenstands- en handelsverenigingen.

Leegstand aanpakken

De stad Ronse krijgt met 10.000 euro het grootste bedrag voor zijn project ‘Shoppen in ’t groen – Wijnstraat met de grootste leegstand aanpakken’. Daarnaast krijgt ook Temse bijna 10.000 euro voor een diepteonderzoek en de ontwikkeling van de website Winkelen in Temse. Ook Dendermonde en Nevele krijgen voor hun projecten een subsidie van meer dan 8.000 euro.

 

Zelzate krijgt dan weer 1.360 euro om infovergaderingen te organiseren rond e-commerce voor de lokale handelaars. Hamme wil met de hulp van 3.200 euro de structurele leegstand proberen aan te pakken, terwijl de gemeente Herzele pop-upwinkels wil ondersteunen. De volledige lijst aan projecten is hier te vinden.

 

“Economisch gezond klimaat”

“Handel en middenstand zijn voor de provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke economische doelgroep”, zegt gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor kmo en middenstand volgens Made in Oost-Vlaanderen. “Een goed functionerend handelsapparaat draagt bij tot een economisch gezond klimaat van onze steden en gemeenten.”

 

Ook voor projecten in 2018 zijn er subsidies beschikbaar. Gemeenten en verenigingen die daar recht op willen maken, kunnen nog tot eind september hun subsidieaanvraag indien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.