Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

De provincie Oost-Vlaanderen heeft in totaal 129.382,33 euro aan subsidies uitgetrokken voor dertig projecten van gemeenten en middenstands- en handelsverenigingen.

Leegstand aanpakken

De stad Ronse krijgt met 10.000 euro het grootste bedrag voor zijn project ‘Shoppen in ’t groen – Wijnstraat met de grootste leegstand aanpakken’. Daarnaast krijgt ook Temse bijna 10.000 euro voor een diepteonderzoek en de ontwikkeling van de website Winkelen in Temse. Ook Dendermonde en Nevele krijgen voor hun projecten een subsidie van meer dan 8.000 euro.

 

Zelzate krijgt dan weer 1.360 euro om infovergaderingen te organiseren rond e-commerce voor de lokale handelaars. Hamme wil met de hulp van 3.200 euro de structurele leegstand proberen aan te pakken, terwijl de gemeente Herzele pop-upwinkels wil ondersteunen. De volledige lijst aan projecten is hier te vinden.

 

“Economisch gezond klimaat”

“Handel en middenstand zijn voor de provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke economische doelgroep”, zegt gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor kmo en middenstand volgens Made in Oost-Vlaanderen. “Een goed functionerend handelsapparaat draagt bij tot een economisch gezond klimaat van onze steden en gemeenten.”

 

Ook voor projecten in 2018 zijn er subsidies beschikbaar. Gemeenten en verenigingen die daar recht op willen maken, kunnen nog tot eind september hun subsidieaanvraag indien.