Régis Degelcke nieuwe voorzitter EuroCommerce

Régis Degelcke nieuwe voorzitter EuroCommerce
© Shutterstock

Régis Degelcke is de nieuwe voorzitter van EuroCommerce. De voorzitter van Auchan start zijn driejarig mandaat in juli.

 

Auchan en doe-het-zelf

Momenteel is Degelcke voorzitter van de Franse retailer Auchan, een positie die hij pas sinds vorig jaar bekleedt. Hij was eerder financieel directeur bij de Franse doe-het-zelfketen Leroy Merlin, voor hij een meer praktische ervaring als winkelmanager in Spanje koos. Degelcke leidde ook eerst de Franse en daarna de Europese doe-het-zelfassociatie.

 

"Het is een eer de belangrijkste Europese organisatie voor detail- en groothandel te mogen leiden", zegt Degelcke. "Op dit moment maakt de sector een grote digitale transformatie door, en wordt ondertussen geconfronteerd met uitdagingen op economisch en beleidsgebied in de EU, waaronder groeiend protectionisme en economisch nationalisme. Een sterker en strijdvaardiger Europa is de enige manier om te concurreren met andere belangrijke mondiale economische machten. "

 

Degelcke's voorganger Kenneth Bengtsson voegt toe: "Ik geloof dat EuroCommerce de afgelopen drie jaar sterker is geworden. We bewerkstelligden meer erkenning voor retail, - en groothandel, ondanks de uitdagingen op economisch en beleidsgebied. Onze leden verheugen zich erop onder leiding van Régis te werken. Hij is een gepassioneerd leider en zal EuroCommerce naar nieuwe hoogten leiden."