Rechter verplicht handelaars in Groningen zondag te openen

Rechter verplicht handelaars in Groningen zondag te openen

Rechter verplicht handelaars in Groningen zondag te openen

De handelaars in het winkelcentrum Paddepoel in Groningen worden door de rechter verplicht om op zondag hun winkel te openen. Eén van de winkeliers had tot nu toe geweigerd om op zondag de deuren te openen.

Terechte boetes

Het was pandeigenaar en bestuurslid Paul Beeres van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) die Gerard Platjouw voor de rechter had gedaagd. Die huurt in het winkelcentrum een pand voor een winkel van Primera, maar weigerde dus op zondag te openen. Hij kreeg daarvoor boetes opgelegd, maar ook die werden niet betaald.

 

De rechter is nu van mening dat de boetes terecht werden opgelegd, wat er op neerkomt dat de handelaars voortaan verplicht zijn om op zondag te openen. Anders krijgen ze een boete. Ook andere winkeliers hadden al een boete van 500 euro per zondag dat ze gesloten waren gekregen.

 

Te hoge kosten

Platjouw zegt verrast te zijn over de uitspraak en bekijkt nu met zijn advocaten of hij in hoger beroep zal gaan. “De VVE kan dus bepalen wanneer we open moeten zijn en wanneer we dicht moeten zijn. Dat gaat nogal ver. De kosten die deze verplichte openingstijden meebrengen worden zo steeds hoger. Op een gegeven moment is het niet meer op te brengen”, zegt hij aan Dagblad van het Noorden.

 

Voorlopig gaat hij ook nog niet op zondag openen. In de uitspraak van de rechter staat dat de boetes kunnen oplopen tot een maximum van 10.000 euro. “Daar zit ik al boven. Het maakt dus even niet uit of ik wel of niet open ga.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.