Recordcijfers voor Henkel

Recordcijfers voor Henkel
Shutterstock

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

 

“Succesvol jaar”

De omzet van Henkel steeg het voorbije jaar met 7% naar 20,029 miljard euro, waarbij de organische omzetgroei uitkwam op 3,1%. De opkomende markten waren daarbij zeer belangrijk, met een organische omzetgroei van 5,3%. Op de andere markten was er een organische omzetgroei van 1,5%. De EBIT steeg daarbij met 9,1% van 3,17 naar 3,46 miljard euro en de nettowinst steeg eveneens met 9,1%, naar 2,53 miljard euro.

 

“2017 was een succesvol jaar voor Henkel. Ondanks uitdagende en volatiele marktomstandigheden, bereikten we een nieuwe recordomzet -en winst en behaalden we onze financiële doelstellingen voor het boekjaar. Voor de eerste keer oversteeg onze jaaromzet de kaap van de 20 miljard euro. Ook onze marge en winst per preferent aandeel bereikten nieuwe hoogten, in lijn met ons engagement om duurzame winstgevende groei te verwezenlijken”, zei CEO Hans Van Bylen.

 

Voor het boekjaar 2018 verwacht Henkel een organische omzetgroei tussen 2 en 4% en een verdere stijging van de winst. “In ons verdere traject blijven we ons toeleggen op duurzame winstgevende groei met aantrekkelijk rendement. We zijn vastberaden om onze financiële ambitie 2020 te realiseren”, aldus Van Bylen.