Recordstijging omzet non-foodwinkels | RetailDetail

Recordstijging omzet non-foodwinkels

Recordstijging omzet non-foodwinkels
Shutterstock

In het derde kwartaal is de omzet van de detailhandel in Nederland met bijna 5% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Bij non-foodwinkels steeg de omzet zelfs nog sneller: goed voor de grootste stijging in meer dan tien jaar.

Woningmarkt

In het derde kwartaal van 2017 steeg de omzet bij non-foodwinkels met 5,1% en het is al van de eerste twee kwartalen van 2006 geleden dat die sector zo een sterke groei kende. Dankzij de sterke dynamiek op de woningmarkt deden de woonwinkels het bijzonder goed: zo steeg de omzet bij winkels in meubelen, verlichting en andere huishoudelijke artikelen met bijna 8% en de doe-het-zelfzaken en keukenwinkels groeiden met 6,5%.

 

De modesector heeft in het derde kwartaal tevens weinig reden tot klagen: zo boekten de schoenenverkopers een omzetgroei van 7,5% en steeg bij kledinghandels de omzet met 4,3%, blijkt uit de cijfers van het CBS.

 

Online

Enkel de winkels voor consumentenelektronica konden niet profiteren van de opmars: daar steeg de omzet met slechts 0,3%. Die sector heeft ook te kampen met sterke concurrentie van webshops, waar de omzet bijna 21% groeide. 

 

Online doen vooral de multichannelbedrijven het goed: zij zagen hun online omzet met 24,1% stijgen, terwijl de pure players tevreden moesten zijn met ‘slechts’ +18,5%.

 

Net als bij non-food heeft ook de foodsector redenen om tevreden te zijn: de omzet steeg er met 2,6 procent, voornamelijk dankzij hogere prijzen. Het verkochte volume bleef echter vrijwel stabiel. De omzetgroei was ook vrijwel volledig te danken aan een stijging bij de supermarkten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Back to top