Regels taxfree worden versoepeld

Regels taxfree worden versoepeld

Regels taxfree worden versoepeld
http://www.shutterstock.com/pic-312099206/stock-photo-brussels-belgium-aug-22-interior-of-the-brussels-international-airport-august-22-2015-in-brussels-belgium.html?src=UMmUF-is6s3MUdbhENi2QQ-1-45

De regels voor het taxfree winkelen worden binnenkort versoepeld, ondanks tegenkanting van begrotingsminister Sophie Wilmés. Het is minister van Financiën Johan Van Overtveldt die de wijzigingen doordrukt.

Bespreken op ministerraad

Zo wordt de ondergrens voor niet-Europese buitenlanders op doorreis door België verlaagd van 125 euro naar 50 euro. Zo hoopt de minister dat de handelaars op de luchthaven een duwtje in de rug krijgen na de aanslagen van 22 maart.

 

Nochtans had Van Overtveldt een negatief advies gekregen van de Raad van State én van de minister van Begroting: “De maatregel die u voorstelt, doet de inkomsten dalen”, schrijft Wilmés aan Van Overtveldt. “Die zijn niet ingecalculeerd bij de laatste begrotingscontrole, noch toen de maatregelen werden genomen om de winkels op de luchthaven een duw in de rug te geven.”

 

Zonder het akkoord van de minister van Begroting moest de maatregel normaal worden besproken op de ministerraad, maar dat is nu niet gebeurd. Wilmés wil dan ook dat de maatregel opnieuw wordt bekeken bij de start van het politieke jaar.

 

“De versoepeling van de btw-regeling zal niet meer dan 1 miljoen euro kosten”, verdedigt Van Overtveldt zijn beslissing. “En dat is dan nog zonder eventuele terugverdieneffecten gerekend. Op een totale begroting is de impact miniem”, meent hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.