De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel

RetailDetail Night: De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel

RetailDetail Night: De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel
Ivan Van de Cloot

De RetailDetail Night op 8 december is meer dan een spectaculair netwerkfeest: we voegen ook graag een inhoudelijk stukje toe, zoals terugblikken en vooruitkijken met twee kleppers: marketingdocent Gino Van Ossel en econoom Ivan Van de Cloot. 

We hebben weer wat beleefd

2016 was weer een heftig jaar, ook voor de retail. Wat gebeurde er weer allemaal in het retaillandschap het afgelopen jaar? Wat moeten we zeker onthouden? 


Gino Van Ossel, alom bekend retailexpert, marketingdocent aan de Vlerick Business School en auteur van het bekroonde managementboek van het jaar ‘Omnichannel in retail’ giet het voor ons in een ludiek jaaroverzicht. 

 

Wat staat ons te wachten?

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, gunt ons op zijn beurt een blik op de toekomst. Wat staat ons te wachten in 2017? Hij kan het weten, zeker ook als professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School en veelgelezen columnist in de Tijd.


In zijn boeken ‘De rekening moet kloppen’ en ‘Het grijze goud’ ontwikkelde Ivan Van de Cloot alvast een strategische visie voor ons pensioenstelsel en ouderenzorg. In 2014 publiceerde hij de bestseller ‘Roekeloos, over banken en politiek’, terwijl zijn recentste boek de ‘Tax shift’ onder de loep neemt.

 

Wil je erbij zijn op de RetailDetail Night 2016? Schrijf je nog snel in via retaildetail.be/events.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.