Retailers: “Laat je op Covid testen op onze parking”

Foto: Shutterstock

De Belgische retailers stellen hun infrastructuur – lees: parkings – ter beschikking voor Covid-testen. Dat laat vakorganisatie Comeos weten, terwijl ze toch ook oproept om weer korter en alleen te gaan shoppen.

 

“Echte lockdown ondenkbaar"

“We hebben veel ruimte en veel parkings die we ter beschikking willen stellen voor testing,” zegt Dominique Michel, CEO van handelsfederatie Comeos. De Belgische retailketens willen met andere woorden een deel van hun infrastructuur en parkings aan de overheid aanbieden als locaties voor sneltesten. “We zullen er alles aan doen wat we kunnen om het virus klein te krijgen”, klinkt het.


Al volgt daar wel onmiddellijk op dat “een echte lockdown ondenkbaar is” en duizenden jobs in de handel zou bedreigen. Uit alle studies blijkt dat de winkels geen bron zijn van besmettingen, meent de handelsorganisatie. Wel raden de handelaars nu aan om alleen te winkelen en maximum dertig minuten in een winkel te blijven “We hopen dat dit extra kan helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan”, geeft niettemin Michel toe.