Retailers al klaar voor kerst

Retailers nu al klaar voor kerst…

Retailers nu al klaar voor kerst…

Hoewel het nog volop zomervakantie is, bereiden verschillende retailers zich al voor op de lucratieve kerstperiode. Elk jaar iets vroeger, zo lijkt het wel. 

Van Oxford Street tot Antwerpen

Is er een officieuze competitie om de retailer te bekronen die als eerste uitpakt met z’n kerstcollectie? In dat geval gaat de wisselbeker internationaal dit jaar naar de Britse retailer Selfridges. Reeds op 2 augustus opende de bekende keten in de Londense Oxford Street een uitgebreide kerstafdeling, op de vierde verdieping. Volgens de retailer beginnen vooral internationale shoppers steeds vroeger aan hun kerstinkopen. Niet alle klanten weten het initiatief te waarderen, blijkt uit gemengde reacties op sociale media. 

 

In ons land gaat de primeur naar Floralux, het tuin- en decoratiecentrum in Dadizele. Een eerste themapresentatie van het kerstdorp opende vorige week al, eind september moet de kerstafdeling van 1.500 m² met zes feeërieke thema’s helemaal af zijn. Niets te vroeg, volgens marketingmanager Fien Ternest, want heel wat klanten zijn al nieuwsgierig.

 

Dat denken ze ook in Antwerpen: daar opent op 1 september Christmas World, met 5.000 m² de grootste kerstpop-upstore ter wereld. De winkel bevindt zich op de Meir in het pand waar tot voor kort Forever 21 gevestigd was. Allen daarheen dus – of net niet. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.