Retailers ontvluchten Docks Bruxsel

Retailers ontvluchten Docks Bruxsel
Shutterstock.com

Een hele reeks bekende merken verlaten winkelcentrum Dockx Bruxsel omdat de huurprijzen te hoog zouden zijn en het aantal bezoekers te laag. Toch wijst niet alles daarop...

 

Weinig volk tijdens de week

De laatste tijd hebben verschillende winkels in Docks Bruxsel de deuren gesloten: onder meer supermarktketen Match en kledingwinkelketens IKKS en JBC hebben hun vestiging in het winkelcentrum in hartje Brussel gesloten. Liefst een twintigtal andere merken, waaronder Twice as Nice, Neuhaus en Scotch and Soda zouden dit voorbeeld binnenkort volgen, meent La Libre.

 

Een rondvraag bij de betrokken handelaars leert dat de huurprijzen niet in overeenstemming zijn met de relatief kleine passage in de buurt. Dat blijkt vooral door de week het grootste probleem, tijdens het weekend passeert er wel genoeg volk. Sommigen wijzen er wel op dat dat het winkelcentrum nog vrij nieuw is en het nog wat meer tijd nodig heeft.

 

De sluitingsgolf is ook te verklaren door een andere factor: het winkelcentrum is volop bezig met het vernieuwen van de huurcontracten. Verschillende andere ketens, waaronder Carrefour en Action, zouden overigens klaar staan om de vrijgekomen plaatsen in te nemen. Onlangs opende ook autoconstructeur Škoda een mobiliteitswinkel in Dockx Bruxsel.