Rocket Internet maakt verlies deels goed

Rocket Internet maakt verlies deels goed

Rocket Internet maakt verlies deels goed
Shutterstock

De Duitse incubator Rocket Internet is nog niet uit de rode cijfers, maar brengt het tekort wel significant terug. Dat dankt het bedrijf onder meer aan de beursgang van maaltijdbezorgdienst Delivery Hero.

Positief elan

In juni van dit jaar zette het vertrek van de Zweedse investeringsgroep Kinnevik nog een domper op de kredietwaardigheid van het Duitse Rocket Internet, maar de groep blijft de verliezen gestaag wegwerken. Het bedrijf, dat onder meer HelloFresh, Westwing en Home24 onder zijn vleugels heeft, bracht het tekort tussen januari en september terug tot 44 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg dat nog 642 miljoen euro.

 

Rocket Internet gaat zo verder op een positief elan dat de Duitse startup-investeerder onder meer dankt aan de beursgang van maaltijdbezorgdienst Delivery Hero. Ook de belangrijkste bedrijven van de Duitse groep doen het goed: zo steeg de omzet van de Global Fashion Group met meer dan een kwart tot 281,9 miljoen euro en kon het bedrijf het verlies met de helft terugdringen.

 

De omzetgroei van HelloFresh naar 597 miljoen euro (+95,8%) en de kleinere EBITDA-verliezen bij Westwing en Home24 bezorgden Rocket Internet hogere marges. Het bedrijf spreekt zelf over een “significante stap richting winstgevendheid”. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.