Rocket Internet maakt verlies deels goed

Rocket Internet maakt verlies deels goed

Rocket Internet maakt verlies deels goed
Shutterstock

De Duitse incubator Rocket Internet is nog niet uit de rode cijfers, maar brengt het tekort wel significant terug. Dat dankt het bedrijf onder meer aan de beursgang van maaltijdbezorgdienst Delivery Hero.

Positief elan

In juni van dit jaar zette het vertrek van de Zweedse investeringsgroep Kinnevik nog een domper op de kredietwaardigheid van het Duitse Rocket Internet, maar de groep blijft de verliezen gestaag wegwerken. Het bedrijf, dat onder meer HelloFresh, Westwing en Home24 onder zijn vleugels heeft, bracht het tekort tussen januari en september terug tot 44 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg dat nog 642 miljoen euro.

 

Rocket Internet gaat zo verder op een positief elan dat de Duitse startup-investeerder onder meer dankt aan de beursgang van maaltijdbezorgdienst Delivery Hero. Ook de belangrijkste bedrijven van de Duitse groep doen het goed: zo steeg de omzet van de Global Fashion Group met meer dan een kwart tot 281,9 miljoen euro en kon het bedrijf het verlies met de helft terugdringen.

 

De omzetgroei van HelloFresh naar 597 miljoen euro (+95,8%) en de kleinere EBITDA-verliezen bij Westwing en Home24 bezorgden Rocket Internet hogere marges. Het bedrijf spreekt zelf over een “significante stap richting winstgevendheid”. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Back to top