Doek valt over 243 Carrefour-buurtwinkels in Frankrijk

Royale vertrekregeling ex-CEO Carrefour valt slecht

Royale vertrekregeling ex-CEO Carrefour valt slecht
Shutterstock

Terwijl zo’n 2.100 banen sneuvelen bij 243 voormalige Dia-winkels waarvoor geen overnemer is gevonden, blijkt dat ex-CEO Georges Plassat een erg royale pensioenregeling uit de brand heeft gesleept. Carrefour France heeft al betere dagen gekend.

 

Riante vergoeding voor Plassat

Bij onze zuiderburen is wat heisa ontstaan rond de vertrekregeling die Carrefour uitwerkte voor haar gewezen CEO Georges Plassat (die vorig jaar opgevolgd werd door Alexandre Bompard) en waarover de linkse krant Libération bericht. Plassat kreeg bij zijn vertrek een levenslang bedrijfspensioen toegezegd. Dat was oorspronkelijk begroot op 453.000 euro, maar werd in april van dit jaar opgetrokken tot 517.810 euro “gezien de resultaten van 2017”. En als de algemene vergadering van aandeelhouders op 15 juni eerstkomende het licht op groen zet, krijgt de gewezen CEO nog een extraatje van net geen 900.000 euro uitgekeerd.

 

Niet dat de man dreigde om te komen van armoede: Plassat verdiende in zijn laatste jaar bijna 16 miljoen euro, inclusief aandelen en extralegale voordelen. Ruim de helft meer dan het jaar voordien, toen hij zo’n 10 miljoen euro kreeg (waarvan een deel uitgesteld). Het leverde hem trouwens de titel op van “best betaalde CEO van de CAC40”, de Franse tegenhanger van onze Bel-20.

 

Slechte timing

Dat nieuws is bij de Franse vakbonden en de getroffen Carrefour-medewerkers in het verkeerde keelgat geschoten: zij kregen begin deze week de officiële bevestiging dat Carrefour liefst 243 voormalige Dia-vestigingen (inmiddels omgebouwd tot buurtwinkels onder Contact, Contact Marché of City-enseigne) definitief sluit. Carrefour vond namelijk voor slechts 29 winkels (samen goed voor 195 medewerkers) een overnemer. Volgens de vakbonden verliezen 2.100 mensen hun baan.

 

De bonden verwijten de directie dat ze te weinig inspanningen heeft geleverd hoewel “400 potentiële overnemers interesse hadden in alles samen 200 winkels”. De directie van haar kant wijst erop dat ze de voorkeur heeft gegeven aan dossiers die “ernstig, leefbaar en duurzaam” waren. Als de bevoegde ‘concurrentiewaakhond’ eind juni het licht op groen zet, zullen de winkels vanaf 1 juli dicht gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.