Ruud Belmans (Pinkeye): “Van ‘make it yours’ naar ‘make it theirs’” | RetailDetail

Ruud Belmans (Pinkeye): “Van ‘make it yours’ naar ‘make it theirs’”

Ruud Belmans (Pinkeye): “Van ‘make it yours’ naar ‘make it theirs’”

“Achter elk merk moet een goed verhaal zitten. Alleen op die manier kan je consumenten duurzaam binden aan je merk”, zegt Ruud Belmans, creatief directeur van designbureau Pinkeye. Het concrete belang van goede verhalen belicht hij tijdens de RetailDetail Day.

 

Het verhaal eigen maken

“Achter elk merk moet een goed verhaal zitten. Het bedrijf moet er volledig achterstaan en er ook consistent naar handelen. ‘Make the story yours’ dus. Eens dat in orde is, kan het naar de consumenten worden gebracht, met de bedoeling dat die zich het verhaal eigen maken. Anders gezegd: een evolutie van ‘make it yours’ naar ‘make it theirs’. Alleen op die manier kan je consumenten duurzaam binden aan je merk”, vertelt Ruud Belmans.


Belmans is creatief directeur van Pinkeye, de Antwerpse studio die hij in 2006 samen met Thomas Vanden Abeele oprichtte en dat zich focust op het ontwerpen van interieurs voor retail en hospitality, het design van producten en verpakkingen en het grafisch ontwerp van logo’s. “Met als rode draad dat we altijd voor merken werken”, aldus Belmans. De klantenlijst vermeldt namen als Coca-Cola, Douwe Egberts, Duvel Moortgat, Eskimo, Komono, MAC Cosmetics en Timberland.


Trek je waarden door in alle activiteiten

Op de RetailDetail Day op 24 september, op de Lamot-site in Mechelen, belicht Ruud Belmans de belangrijke rol van sterke merkverhalen en de manier waarop die kunnen worden vertaald naar de klant aan de hand van concrete voorbeelden.


Belmans: “We kunnen slechts aan de slag als het verhaal rond een merk duidelijk is en de opdrachtgever er volledig achterstaat. Het komt er vervolgens op aan dat de waarden in dit verhaal worden doorgetrokken in alle activiteiten, met als uiteindelijk doel dat de consument erop inpikt en het verhaal tot het zijne maakt.”


“Om zeker te zijn van de consistentie van het verhaal, brainstormen we er telkens over met een heel team, waarbij we soms met een heel ander voorstel voor de dag komen dan wat de opdrachtgever eerst in gedachten had.”


“Online gewoon deel van het totaal”

“Een veel voorkomende fout is dat het verhaal te vaag is. Als je niet goed weet was de positionering is, kan je het merk niet goed neerzetten. Vooral bij bedrijven die al even aan de slag zijn, dreigt een verwatering – met als gevolg dat de consument misschien afhaakt.”


Pinkeye richt zich momenteel voornamelijk op de fysieke producten en de winkelpunten. “Met online zijn we nog niet zo hard bezig, maar het komt wel. Bovendien willen we dit niet apart zien van de rest. Online maakt gewoon deel uit van de totale winkelervaring”, aldus nog Belmans.

 

Wil je er zelf ook bij zijn op de RetailDetail 2015 met thema 'Transforming Retail'? Schrijf je dan nog snel in via retaildetail.be/events.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top