Ruud Belmans (Pinkeye): “Van ‘make it yours’ naar ‘make it theirs’”

Ruud Belmans (Pinkeye): “Van ‘make it yours’ naar ‘make it theirs’”

“Achter elk merk moet een goed verhaal zitten. Alleen op die manier kan je consumenten duurzaam binden aan je merk”, zegt Ruud Belmans, creatief directeur van designbureau Pinkeye. Het concrete belang van goede verhalen belicht hij tijdens de RetailDetail Day.

 

Het verhaal eigen maken

“Achter elk merk moet een goed verhaal zitten. Het bedrijf moet er volledig achterstaan en er ook consistent naar handelen. ‘Make the story yours’ dus. Eens dat in orde is, kan het naar de consumenten worden gebracht, met de bedoeling dat die zich het verhaal eigen maken. Anders gezegd: een evolutie van ‘make it yours’ naar ‘make it theirs’. Alleen op die manier kan je consumenten duurzaam binden aan je merk”, vertelt Ruud Belmans.


Belmans is creatief directeur van Pinkeye, de Antwerpse studio die hij in 2006 samen met Thomas Vanden Abeele oprichtte en dat zich focust op het ontwerpen van interieurs voor retail en hospitality, het design van producten en verpakkingen en het grafisch ontwerp van logo’s. “Met als rode draad dat we altijd voor merken werken”, aldus Belmans. De klantenlijst vermeldt namen als Coca-Cola, Douwe Egberts, Duvel Moortgat, Eskimo, Komono, MAC Cosmetics en Timberland.


Trek je waarden door in alle activiteiten

Op de RetailDetail Day op 24 september, op de Lamot-site in Mechelen, belicht Ruud Belmans de belangrijke rol van sterke merkverhalen en de manier waarop die kunnen worden vertaald naar de klant aan de hand van concrete voorbeelden.


Belmans: “We kunnen slechts aan de slag als het verhaal rond een merk duidelijk is en de opdrachtgever er volledig achterstaat. Het komt er vervolgens op aan dat de waarden in dit verhaal worden doorgetrokken in alle activiteiten, met als uiteindelijk doel dat de consument erop inpikt en het verhaal tot het zijne maakt.”


“Om zeker te zijn van de consistentie van het verhaal, brainstormen we er telkens over met een heel team, waarbij we soms met een heel ander voorstel voor de dag komen dan wat de opdrachtgever eerst in gedachten had.”


“Online gewoon deel van het totaal”

“Een veel voorkomende fout is dat het verhaal te vaag is. Als je niet goed weet was de positionering is, kan je het merk niet goed neerzetten. Vooral bij bedrijven die al even aan de slag zijn, dreigt een verwatering – met als gevolg dat de consument misschien afhaakt.”


Pinkeye richt zich momenteel voornamelijk op de fysieke producten en de winkelpunten. “Met online zijn we nog niet zo hard bezig, maar het komt wel. Bovendien willen we dit niet apart zien van de rest. Online maakt gewoon deel uit van de totale winkelervaring”, aldus nog Belmans.

 

Wil je er zelf ook bij zijn op de RetailDetail 2015 met thema 'Transforming Retail'? Schrijf je dan nog snel in via retaildetail.be/events.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Back to top